Απολύσεις & ιδιωτικοποιήσεις προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Απολύσεις & ιδιωτικοποιήσεις προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, στον «Βήμα fm» αναφέρθηκε, τόσο σε θέματα του Υπουργείου του, όσο και γενικότερου πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. την ενδεχόμενη διεξαγωγή «τριπλών» Εκλογών, απαντώντας, χαρακτηριστικά, στα παραπάνω:

«Τριπλές» Εκλογές

Κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για «τριπλές» Εκλογές και είναι μία άποψη που σίγουρα εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο. 

Η χώρα έχει ζημιωθεί από το γεγονός ότι δεν τηρούμε τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους που προβλέπει το Σύνταγμα.

Κατάργηση Φορέων του Δημοσίου & μέλλον εργαζομένων σ' αυτούς

Υπάρχουν Φορείς που δεν είναι απαραίτητοι, είτε γιατί έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, είτε επειδή υπάρχουν δομές του Κεντρικού Κράτους, που μπορούν κάλλιστα να επιτελέσουν την ίδια αποστολή.
Γιατί να υπάρχουν Φορείς που να κάνουν την ίδια δουλειά; Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο και για αυτό προχωρούμε στην κατάργησή τους.

Σε όσους φορείς κλείνουν, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση δημοσίου δικαίου, θα μπουν σε καθεστώς "διαθεσιμότητας", στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με καθεστώς αορίστου χρόνου θα απομακρυνθούν.

Δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικοποιήσεις 

Πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για τα όρια του Κράτους. 

Ποιές υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται από Δημόσιους Φορείς, ποιές υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ποιές μέσα από σχήματα σύμπραξης. 

Δεν κάναμε ποτέ αυτή τη συζήτηση, γιατί θεωρούσαμε ότι το Κράτος πρέπει να τα κάνει όλα.

Δημοτικοί αστυνομικοί & έλεγχος πλαστών δικαιολογητικών 

Η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μόλις ολοκληρώσει και ο Δήμος της Αθήνας, το ΑΣΕΠ θα κάνει τη μοριοδότηση και θα βγουν οι τελικοί πίνακες. Είναι μια σύνθετη διαδικασία.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των πρώην δημοτικών αστυνομικών. Έχουν βρεθεί περισσότεροι από 70 με πλαστά πιστοποιητικά και οι Δήμοι έχουν προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών τους.

Απολύσεις 

Ως προς τις απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί για το 2013-2014, για να έχουμε μια εικόνα για το μέγεθος της παρέμβασης που συζητάμε, αφορά συνολικά στο 2% των εργαζομένων του Δημοσίου.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper