Αυτά τα παλικάρια αξίζουν ένα μεγάλο χειροκρότημα. Έπεσαν σαν ήρωες με αντίπαλο στην Κόστα Ρίκα.

  • 30/06/2014 -
  • |

Αυτά τα παλικάρια αξίζουν ένα μεγάλο χειροκρότημα. Έπεσαν σαν ήρωες με αντίπαλο στην Κόστα Ρίκα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Κόστα Ρίκα με 5-3 στα πέναλτι στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε, στην αναμέτρηση για τη φάση των «16», και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όπου πάντως πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1, με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 52΄, από γκολ του Μπράιαν Ρουίς, και να ισοφαρίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Οι Κοσταρικανοί, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν πλέον το Σάββατο την Ολλανδία, αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 66΄, λόγω αποβολής του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Κολομβία προσπάθησε από την αρχή του αγώνα να κρατήσει στην κατοχή της την μπάλα και χωρίς να βιάζεται να “χτίσει” σιγά σιγά τις επιθετικές της προσπάθειες. Παράλληλα πίεσε πολύ καλά στον χώρο του κέντρου, κάνοντας δύσκολη την ανάπτυξη της Εθνικής. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από τους “τίκος” στο 8', με το σουτ του Μπολάνιος να στέλνει την μπάλα πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι




Από το δεκάλεπτο και μέχρι το 20' όμως η Γαλανόλευκη είχε καλύτερη παρουσία στον χώρο του κέντρου, κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να έχει κάποια καλή στιγμή (ο πιο επικίνδυνος παίκτης μας ήταν ο Χριστοδουλόπουλος). Οι Αμερικανοί έδειξαν να έχουν μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν ένα πιο γρήγορο τέμπο και με τον Παπασταθόπουλο να κάνει τη ζωή... δύσκολη στον Κάμπελ


Η πιο μεγάλη στιγμή του ημιχρόνου όμως ανήκε στην Εθνική (37')! Μετά από φοβερή σέντρα του Χολέμπας από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έκανε την κοντινή προβολή, αλλά ο Νάβας έβγαλε σε κόρνερ με το γόνατο. Οι δυο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο, με τους οπαδούς της Κόστα Ρίκα να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της ομάδας τους.
Η Εθνική μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, αλλά ένα αμυντικό κενό στο στο 52' επέτρεψε στον Ρουίς να πιάσε ανενόχλητος ένα πλασέ και να κάνει το 1-0 για την Κόστα Ρίκα. Το τέρμα αυτό ανάγκασε τον Φερνάντο Σάντος να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας, περνώντας τον Μήτρογλου στη θέση του Σάμαρη (4-2-4 έγινε το σύστημα).
Οι Κοσταρικανοί συνέχισαν να επιτίθενται και σε μία σέντρα από δεξιά, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας και την ακούμπησε με το χέρι, μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής δεν αντελήφθηκε τη φάση και δεν καταλόγισε πέναλτι

Η Ελλάδα προσπάθησε στη συνέχεια να βρει και πάλι την ηρεμία στο παιχνίδι της και να αντιδράσει στο γκολ της Κόστα Ρίκα. Στο 66' άλλαξαν οι.. ισορροπίες της αναμέτρησης, αφού ο Ντουάρτε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Αμερικανούς με δέκα παίκτες. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σάντος πέρασε στον αγώνα τον Γκέκα, φορτώνοντας την επίθεση της Γαλανόλευκης, ενώ στο 77 έβαλε και τον Κατσουράνη, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας



Οι Κοσταρικανοί κατάφεραν και έλεγξαν το παιχνίδι,αλλά λίγο πριν... χαμογελάσουν για τη νίκη τους ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τους το έσβησε, κάνοντας το 1-1 στις καθυστερήσεις και στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Μάλιστα, η Εθνική δεν έμεινε εκεί, αλλά ο Νάβας στέρησε στο 90+3' από τον Μήτρογλου να πετύχει το γκολ της νίκης για την Γαλανόλευκη
Η Εθνική τα έδωσε όλα για το γκολ που θα την έστελνε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Κόστα Ρίκα αντιστάθηκε, ενώ είχε και κάποιες καλές στιγμές, αλλά το γκολ δεν ήρθε κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, αφού ο Νάβας απέκρουσε τόσο το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 113', σε μια αντεπίθεση πέντε Ελλήνων και 2 Κοσταρικανών, όσο και στην απίστευτη ευκαιρία του Μήτρογλου, πριν τη λήξη.

Στη... ρώσικη ρουλέτα (έλειπε ο Σάντος που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία) η μπίλια έκατσε στα “λευκά”, με τον Φάνη Γκέκα γίνεται μοιραίος και το τελικό 5-3 να βρίσκει τους διεθνείς δακρυσμένους και να μην μπορούν να πιστέψουν το πως έχασαν αυτή την πρόκριση, αλλά να πηγαίνουν στον Έλληνα επιθετικό για να τον παρηγορήσουν, δείχνοντας έτσι πως... όλοι κερδίζουν σαν ομάδα και όλοι χάνουν σαν ομάδα!



Νωρίτερα, για την Εθνική είχαν σκοράρει Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος και Χολέμπας. Για την Κόστα Ρίκα ήταν εύστοχοι οι Μπόρχες, Ρουίς, Γκονζάλες, Κάμπελ, και ο Ουμάνια, που εκτέλεσε το τελευταίο.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper