Η Λίτσα Γιαγκούση επιστρέφει με μια συνέντευξη που θα σχολιαστεί ποικιλοτρόπως

Η Λίτσα Γιαγκούση επιστρέφει με μια συνέντευξη που θα σχολιαστεί ποικιλοτρόπως

Η Λίτσα Γιαγκούση γεννήθηκε στην Αμφιάλη του Πειραιά. Από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη της για το τραγούδι και είχε αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό.

Έχει ήδη πίσω της δέκα χρόνια καριέρας και μάλιστα με σημαντικά ονόματα σε μεγάλα σχήματα. Από τις σημαντικότερες συνεργασίες της σε νυχτερινά κέντρα ήταν δίπλα στον Γιάννη Πάριο, την Μαρινέλλα, τον Ντέμη Ρούσσο,την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Λευτέρη Πανταζή, την ¶ννα Βίσση, τον ¶γγελο Διονυσίου, τον Νότη Σφακιανάκη, τον Χρήστο Κυριαζή, τον Γιώργο Αλκαίο και τον Πασχάλη Τερζή.

Μετά την συμμετοχή της στον δίσκο του Χρήστου Δάντη "ΑΛΑ", με το ομώ-νυμο ντουέτο, αλλά και με το τραγούδι "ΚΕΡΝΑ ΦΑΡΜΑΚΙ", η Λίτσα Γιαγκούση κάνει το τραγουδιστικό της ντεμπούτο με τον δίσκο "ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ, ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ". Οι επόμενες δισκογραφικές δουλειές της είναι: "ΣΥΝΕΧΕΙΑ", που ξεχώρισαν πολλά τραγούδια, όπως: "Ότι κι αν γίνει", "Λιμανάκι", "Μπαινοβγαίνεις" και το υπέροχο "Χαλάλι σου". Η τρίτη δισκογραφική της δουλειά, έχει τον τίτλο "ΣΙΓΟΥΡΑ", όπου περιέχει πολλά τραγούδια που θα ξεχωρίσουν, όπως: "Το αεροπλάνο", "Τα ψηφιδωτά σου μάτια", "Κλαίει" και πολλά άλλα. Η γενική επιμέλεια των δίσκων είναι του Γιάννη Καραλή, που έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους όλων των τραγουδιών. Το ύφος των δίσκων είναι λαϊκό, κι όπως διαπιστώνεται από το πρώτο άκουσμα, η φωνή της Λίτσας Γιαγκούση ταιριάζει απόλυτα και αξιοποιείται στο έπακρο μέσα απ' αυτό το είδος μουσικής.

Εκτός από τις πολύ καλές φωνητικές της επιδόσεις, η Λίτσα Γιαγκούση συνδυάζει μια πολύ όμορφη και δροσερή παρουσία παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Είναι χαμηλών τόνων και στην κατάθεση ψυχής που κάνει στο Newspistol δείχνει οτι είναι είναι άνθρωπος και οχι μια γυναίκα που θέλει να βγει στο προσκήνιο με κατηγορίες και κλάψα.

-  Η μεγάλη επιστροφή της Λίτσας Γιαγκούση;

Εντάξει μωρέ η μεγάλη επιστροφή... Δε μου αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες και οι υπερβολές.Ήταν αναγκαστηκά επιλογή μου να απέχω απο τα πράγματα και την δισκογραφία. ¶φησα λίγο τον καιρό να περάσει και παραδέχομαι οτι ήταν εις βάρος μου αλλά δεν είχα κάποιο κομμάτι στα χέρια μου που να μου έδινε το ερέθισμα να ξεκινήσω. Αλλά πιστεύω κάθε εμπόδιο για καλό και κάθε πράγμα στον καιρό του.

- Ψυχολογικά πως νιώθει ένας καλλιτέχνης όταν μετά απο μια μεγάλη πορεία με επιτυχίες ξαφνικά μένει εκτός;

Σίγουρα στεναχωρήθηκα αλλά όχι όσο θα περίμενε να ακούσει κάποιος. Ποτέ δεν ήταν μέλημά μου να κάνω επιτυχία και να βρεθώ στην πρώτη γραμμή της δόξας. Είμαι 100% ειλικρινής σ αυτό που σου λέω. ¶υτό που μ άρεσε ανέκαθεν ήταν να τραγουδάω . Ακόμη και τα πρώτα κομμάτια που είπα ήταν ερήμην μου. Κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν για μένα και είπαν Λίτσα θα πεις αύτό. Στη συνέχεια μπήκα σε ένα δρόμο και ασφαλώς και μ άρεσε η επιτυχία που βίωσα. Ηταν ένα απίστευτο συναίσθημα.

- Τραγούδησες πολλά κομμάτια. Αυτό που σε ακολουθεί μέχρι σήμερα;

Με έκαναν πολλά κομμάτια γνωστή απο καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς. ¶ρα δε μπορώ να μείνω μόνο σε ένα. Ίσως το " χαλάλι σου" ήταν ένα ιδιαίτερο τραγούδι για μένα.

- Είσαι απο τις τραγουδίστριες που πέρασαν λεφτά απο τα χέρια σου και τα διαχερίστηκες σωστά ώστε να ζεις σήμερα καλα;

Όχι. Είμαι απόλυτη. σ αυτό. Δεν έβγαλα πολλά χρήματα και ποτέ δεν ήμουν καλοπληρωμένη παρά την επιτυχία που έκανα. Τα μεροκάματα ήταν χαμηλά και γενικά δεν έχω καλή σχέση με το χρήμα. Είμαι σπάταλη και γενναιόδωρη πολύ. Δε χαλάω λεφτά για την πάρτη μου για να στο πω πιο λαικά.

- Νομίζω οτι είσαι μια καλλιτέχνης που ποτε΄δεν ήσουν των δημοσίων σχέσεων;

Αυτό δε το έχω καθόλου ούτε σήμερα που επιστρέφω και με νέο κομμάτι και θα έπρεπε να αρχίσω τα τηλέφωνα σε δισκογραφικές και ραδιόφωνα. Ίσως είναι και ένας παράγοντας που με πήγε πίσω στην καριέρα μου. Είμαι κοινωνική αλλά αυτό που χρειάζεται η δουλειά μας δεν υπάρχει μέσα μου.

 - Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος Λίτσα και το γνωρίζεις. Επιστρέφεις με καινούργιο κομμάτι. Σε φοβίζει οτι μπαίνεις σε μια μάχη και πρέπει να παλέψεις για να ακουστείς;

Δε μπορώ να ξέρω ειλικρινά. Όσο εύκολο είναι , άλλο τόσο δύσκολο είναι να πεις οτι θα πετύχω. Είναι οι καταστάεις, το timing, οι συντελεστές μιας δουλειάς που θα στηρίξουν το κομμάτι μου. Η ομάδα που συνεργάζομαι για να γίνει η προώθηση του τραγουδιού. ¶ρα είναι όλα ένα ρίσκο.

- Λίγα λόγια για το κομμάτι σου...

Είναι ένα τραγούδι του Κώστα Λογοθετίδη ( μουσική) και του Κώστα Στάθη σε στίχο. Με συγκίνησε με το που το άκουσα και αμέσως μπήκαμε στούντιο να το ηχογραφήσουμε. Μου δημιούργησε συναισθήματα όμορφα και πλέον μαζί με το video clip , την φωτογράφηση και τα δελτία τύπου που ξεκινούν να αποστέλονται αυτή την εβδομάδα πιστεύω με την βοήθεια του θεού να πάμε καλά.

- Παράλληλα με το τραγούδι όμως έχεις ανοιχτεί και στον χώρο της εστίασης με ένα δικό σου μαγαζί που άφησες μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας.

Δε μου αρέσει να αυτοδιαφημίζομαι Χάρη και το ξέρεις. Ανάλογα με την κρίση που περνάει η χώρα μας πάμε σχετικά καλά. Ένας χώρος με μεράκι και άρωμα Κρήτης στην καρδιά του Πειραιά, Είμαστε ναι μεν καινούργιο μαγαζί αλλά υπάρχει ποιότητα στο φαγητό μας και στο περιβάλλον που θα μείνει ο πελάτης για λίγες ώρες στο μαγαζί μας.

( φωτογραφία απο το μαγαζί της Λίτσας Γιαγκούση στον Πειραία, μαζί μαζί με τον συνεργάτη μας Παύλο Χριστοδούλου)

 - Θέλω να κλείσω και να μου πεις αν φέτος θα πας να δεις κάποιον συνάδελφό σου στα νυχτερινά σχήματα που έχουν ξεκινήσει.

Σίγουρα θα πάω στον Νότη Σφακιανάκη που είναι φίλος μου, τον αγαπώ και είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης. Επίσης 100% θα πάω να δω την Πάολα που μ αρέσει αυτό που παρουσιάζει όλο αυτό το διάστημα και δηλώνω θαυμάστριά της.

 - Το φαινόμενο Παντελίδη πως το κρίνεις;Τίποτα δεν είναι τυχαίο και το πιστεύω αυτό.

Απο τη στιγμή που το παιδί έκανε τις κινήσεις του και γράφει μόνο του κομμάτια που τα αγαπάει ο κόσμος, γιατί να πούμε οτι είναι απο σπόντα η επιτυχία αυτη; Υπάρχει ανάγκη απο νέα άτομα με ταλέντο. Και ας μην είναι αποδεκτά απο κάποιους. Η επιλογή είναι του κόσμου. Δε σηκώθηκε μια μέρα και είπε θα με ακούσετε!

 - Μπορείς να μου πεις το μειονέκτημα του χαρακτήρα σου;Μήπως θες να σου πω τα μειονεκτήματα καλύτερα;

( χαμογελάει)... Έχω πέσει θύμα εκμετάλλευσης και όλα γινόντουσαν εν γνώση μου. Έκανα απλά την δουλειά μου και κέρδιζα απο καταστάσεις που δε με προσβάλανε. Μπορεί να νόμιζαν οτι εγώ "κοιμόνουν όρθια" αλλά είχα επίγνωση γύρω τι άκουγα και τι κινήσεις γινόντουσαν. Καταλαβαίνω ποιος έρχεται κοντά μου για την Λίτσα και ποιος είναι δίπλα μου για να με εκμεταλλευτεί.

Η συνέντευξη έγινε στο μαγαζί "ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ" Οδός Δραγατσανίου 36 Πειραιάς

"Τηλέφωνο 2104110020


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper