Βούλα Παπαχρήστου! Βγήκε 3η στον κόσμο στο τριπλούν και μας έκανε υπερήφανους.

  • 20/03/2016 -
  • |

Βούλα Παπαχρήστου! Βγήκε 3η στον κόσμο στο τριπλούν και μας έκανε υπερήφανους.

Μετά την τρίτη θέση της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, μια ακόμη άλτρια, η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, πήρε επίσης το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 14.15. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερή της επίδοσή της εφέτος, στη μία και μοναδική έγκυρη προσπάθειά της, ενώ όλες οι άλλες –και οι πέντε- ήταν άκυρες.

Ο αγώνας πάντως κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, με την πρώτη, Γιουλιμάρ Ρόχας, από τη Βενεζουέλα, να πετυχαίνει 14.41, μια επίδοση στα μέτρα της πανέμορφης πρωταθλήτριας της ΑΕΚ, που εφέτος έχει ρεκόρ 14.21. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η νικήτρια είχε μόλις μία έγκυρη προσπάθεια.

2016-03-19T203037Z_1420444586_HP1EC3J1KYZ00_RTRMADP_3_ATHLETICS-WORLD.JPG
Δεύτερη κατετάγη η Γερμανίδα Κριστίν Γκίρις με 14.30 στην πέμπτη της προσπάθεια, κι ενώ έως τότε ήταν μπροστά μόλις ένα πόντο από την ξανθιά Ελληνίδα άλτρια.

2016-03-19T202609Z_1996764035_HP1EC3J1KRI00_RTRMADP_3_ATHLETICS-WORLD.JPG
Πάντως η Βούλα Παπαχρήστου στάθηκε και τυχερή, καθώς η τέταρτη Αμερικανίδα Ορζι που αγωνιζόταν εντός έδρας, στο τελευταίο της άλμα προσγειώθηκε στα 14.14, δηλαδή ένα μόλις εκατοστό πίσω από την πρωταθλήτριά μας.

Έτσι η καρδιά της «κιτρινόμαυρης» τριπλουνίστριας –και μαζί όλων των Ελλήνων- επανήλθε στη θέση της, καθώς οι Αμερικανοί κριτές, θα μπορούσαν ενδεχομένως να …«πριμοδοτήσουν» με έναν πόντο τη δική τους άλτρια, ώστε να πάρει αυτή το μετάλλιο, «έχοντας –σε αυτή την περίπτωση- καλύτερη δεύτερη προσπάθεια».

Το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Βούλα Παπαχρήστου, η οποία επανήλθε στους στίβους μετά τη γέννηση του παιδιού της πριν από ενάμιση χρόνο κι επανακάμπτει στους διεθνείς στίβους.

Μάλιστα δεν είχε πιάσει το όριο της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου (IAAF) και αγωνίστηκε στο παγκόσμιο κλειστού του Πόρτλαντ ως επιλαχούσα.

Πάντως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ήδη πετύχει το όριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο ντε Ζανέϊρο, όπου αναμένεται να αγωνιστεί μετά το άδικο κόψιμό της –χωρίς ουσιαστικό λόγο- από τους προηγούμενους ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, την τελευταία στιγμή, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ως αιτία του πρωτοφανούς αποκλεισμού της, προβλήθηκε η ανάρτησή της στο Facebook, ενός κρύου ανεκδότου –για το τότε κύμα κουνουπιών από την Αφρική στη χώρα μας και τους Αφρικανούς μετανάστες στην Ελλάδα- που θεωρήθηκε ρατσιστικό. Αν και η πρωταθλήτρια της ΑΕΚ ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, κόπηκε από την αποστολή, λίγο πριν αναχωρήσει για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Έκτoτε η Βούλα Παπαχρήστου που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γυναικείου στίβου, επιχειρεί να επανέλθει στα υψηλά αγωνιστικά της επίπεδα, καθώς είχε διακόψει τις συστηματικές προπονήσεις, ιδιαίτερα μετά το δεσμό της με τον εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη, και τις πληροφορίες που την εμφάνιζαν υποψήφια δήμαρχο του νεοναζιστικού μορφώματος, στο δήμο της, το Μενίδι.

Πληροφορίες ωστόσο που ουδέποτε επιβεβαίωσε η ίδια και βεβαίως διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις…Καθώς ποτέ δεν ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Μετά τον χωρισμό της με τον χρυσαυγίτη βουλευτή, έγινε μητέρα, και τώρα επανέρχεται στις υψηλές αθλητικές επιδόσεις, με πρώτο δείγμα το χάλκινο μετάλλιο σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, έστω και κλειστού στίβου.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper