Τέλος στο σίριαλ Γιακουμάκη: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Τέλος στο σίριαλ Γιακουμάκη: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Την απόφασή του για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η υπόθεση του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων.



Ήταν Φεβρουάριος του 2015 όταν ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων απασχόλησε την κοινή γνώμη με την εξαφάνισή του. Τελικά, περίπου έναν μήνα μετά, η υπόθεση πήρε τραγική τροπή, καθώς εντοπίστηκε η σορός του, σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή.



Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο Βαγγέλης έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του, ενώ το σοκ κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις πως ο άτυχος φοιτητής από την Κρήτη έπεσε θύμα άγριου bullying, από το πρώτο κιόλας έτος της φοίτησής του, με μία ομάδα ατόμων να τον κακοποιεί συστηματικά. Μάλιστα, τα βίαια περιστατικά φαίνεται πως ήταν γνωστά στην σχολή, ωστόσο, τα στόματα όλων παρέμεναν κλειστά.



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης (φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στον διευθυντή ζητώντας να μην τιμωρηθούν κάποιοι από τους φερόμενους ως δράστες). Οι δύο πρώτοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατΆ εξακολούθηση, ενώ ο πολιτικός για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.



Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση και των τριών κατηγορουμένων, ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή για τον διευθυντή της Σχολής και την αθώωση της υπεύθυνης της εστίας και του πρώην υπουργού.



«Δεν χαιρόμαστε, αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι», σχολίασαν οι γονείς του Βαγγέλη. Παράλληλα, ο δικηγόρος του διευθυντή, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και άσκησε έφεση, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «όσοι με συκοφάντησαν, με λασπολόγησαν και, γενικά, με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper