ΥΠ.ΕΣ.: «ΕΧΘΡΟΣ των Δημοσίων Υπαλλήλων ο κ. Μητσοτάκης»

ΥΠ.ΕΣ.: «ΕΧΘΡΟΣ των Δημοσίων Υπαλλήλων ο κ. Μητσοτάκης»

Δριμεία κριτική για τις τοποθετήσεις του σε ζητήματα του Δημοσίου (νέες προσλήψεις, παράνομες μοινιμοποιήσεις συμβασιούχων) άσκησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρώτου, στον Alpha, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Ειλικρινά δεν ξέρω πώς τα λέει αυτά ο κ. Μητσοτάκης. Αν τα λέει απλά και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους ή τελικά υποδηλώνει άγνοια ή γυρίζει την ίδια την πλάτη του στην Δικαιοσύνη. Διότι ότι έχει γίνει σε σχέση με τους συμβασιούχους, οι οποίοι εργάζονταν ήδη και στους οποίους άλλαξε η σχέση εργασίας τους με το Δημόσιο, είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων. Άρα λοιπόν αυτού του είδους ο νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκθέτει τον ίδιο. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά, διότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εχθρός των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο. Μάλιστα να σας θυμίσω ότι είναι κατεξοχήν ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τους σχολικούς φύλακες, με τις καθαρίστριες, με καθηγητές σχολείων, οι οποίοι απολύθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη. Άρα περίπου αποκαλύπτει ποιο είναι το πρόγραμμά του γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα», απάντησε ο Υπουργός, αναφερόμενος στις κατά καιρούς τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη, περί δημιουργίας «κομματικού στρατού» στο Δημόσιο, παράνομες μονιμοποιήσεις, νέες προσλήψεις κ.τ.λ., για να συνεχίσει, αιτιολογώντας την πρόβλεψη νόμου, να μην ασκούν Δήμαρχοι ένδικα μέσα, στις περιπτώσεις που συμβασιούχοι έχουν δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό:

«Υπάρχουν ψευδή στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούνται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν μιλάμε για κανένα νέο διορισμό. Μιλάμε για περιπτώσεις ανθρώπων που επί χρόνια είναι σε δικαστική διεκδίκηση απέναντι στο Δημόσιο και εργάζονται επί δεκαετίες και συνεπώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα κι εμείς με μία νομοθετική ρύθμιση που κάναμε πριν από τις γιορτές, δώσαμε τη δυνατότητα στους Δημάρχους να κρίνουν εάν θα συνεχίσουν, δηλαδή να πάνε και σε δεύτερο βαθμό, αυτή τη δικαστική αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους ή θεωρούν ότι καλύπτουν κάποιες πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα παραιτηθούν από αυτό το δικαίωμα (της δικαστικής διαμάχης με τους εργαζόμενούς τους). Και με αυτόν τον τρόπο έτσι θα γλιτώσουν άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως δικαστικά έξοδα ή σε περίπτωση που δικαίωσης των εργαζομένων διάφορες απαιτήσεις, αποζημιώσεις κοκ. Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν. Είναι μία δυνατότητα που δόθηκε και εν πάση περιπτώσει μιλάμε για ανθρώπους που ήδη στις περισσότερες των περιπτώσεων εργάζονται. Άρα δεν μιλάμε για αύξηση των απασχολουμένων στο Δημόσιο. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Δεν επηρεάζει σε τίποτα αυτή την μνημονιακή σχέση που είπατε, το ένα προς πέντε».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper