Τριήμερη φιέστα για την ορκωμοσία Τραμπ με εκατομμύρια κόσμο να περιμένει τα πρώτα του λόγια.

Τριήμερη φιέστα για την ορκωμοσία Τραμπ με εκατομμύρια κόσμο να περιμένει τα πρώτα του λόγια.

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ είναι αύριο (20-01-2017), το γλέντι, όμως, στην Ουάσιγκτον έχει ήδη αρχίσει εδώ και μέρες. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, στον Λευκό Οίκο επικρατεί αναβρασμός ετοιμασιών, ενώ οι αστυνομικοί που θα ξεχυθούν στους δρόμους είναι χιλιάδες! Ωστόσο, χιλιάδες θα είναι και οι διαδηλωτές. 

Έχουν ήδη ξεκινήσει σήμερα, Πέμπτη, 19-01-2017, από τις 6 παρά το απόγευμα (ώρα Ελλάδος)  οι εκδηλώσεις για την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. Συναυλίες, ομιλίες και θρησκευτικές τελετές πρωταγωνιστούν το τριήμερο, καθώς το γλέντι θα τελειώσει το απόγευμα του Σαββάτου. Ήδη έχουν στηθεί οι πρώτοι πάγκοι με μπλουζάκια με συνθήματα υπέρ του Τραμπ, ενώ αμερικανικές σημαίες δεσπόζουν παντού.

Η Ουάσινγκτον, όμως, εξαιτίας του φόβου επεισοδίων, θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό φρούριο, με περίπου 28.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, χιλιόμετρα κάγκελα, οδοφράγματα και απορριμματοφόρα γεμάτα με άμμο που θα χρησιμοποιηθούν ως μέτρα ασφαλείας, αποκλείοντας μια περιοχή έκτασης 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Ο διοικητής της αστυνομίας, Πίτερ Νιούσχαμ, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μαζικές συλλήψεις, αν κι ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί.  

Το πλήθος, όμως, που αναμένεται να συγκεντρωθεί εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερο από τα 2 εκατομμύρια που είχαν παρακολουθήσει την πρώτη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Άδεια για πορείες και συγκεντρώσεις έχουν λάβει περίπου 30 οργανώσεις, που, σύμφωνα με τους επικεφαλής τους, θα συγκεντρώσουν σχεδόν 270.000 διαδηλωτές. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξουν και διαδηλωτές που δεν έχουν πάρει σχετική άδεια.

Όμως, είναι προγραμματισμένες και διαδηλώσεις κατά του Τραμπ, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στη Νέα Υόρκη, έξω από τον Πύργο του Τραμπ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ και οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Άλεκ Μπόλντουιν.

Αύριο το πρωί, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικ Πενς και οι οικογένειές τους θα παρεβρεθούν σε επίσημη δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, κοντά στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα υποδεχθούν, στη συνέχεια, τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο για τσάι. Ακολούθως, τα δύο ζευγάρια θα πάνε μαζί στο Καπιτώλιο, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Γερουσία. Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον θα είναι παρόντες, όπως και η Χίλαρι Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, επειδή ασθενεί, δεν θα παραστεί. Θα ακολουθήσει, κατά το πρωτόκολλο, το γεύμα της ορκωμοσίας.

Και μέσα σ’ όλα, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, γράφοντας: “Ετοιμάζομαι για να φύγω για την Ουάσιγκτον. Το ταξίδι ξεκινάει και εγώ θα δουλέψω και θα παλέψω πολύ σκληρά για να κάνω αυτό το ταξίδι σπουδαίο για τον αμερικανικό λαό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μαζί θα ξανακάνουμε σπουδαία την Αμερική”.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper