Ένας χρόνος χωρίς τον Παντελή: Αυτός ήταν ! Αυτά πρόλαβε και έκανε! Όλη του η ζωή σε 2500 λέξεις !

  • 18/02/2017 - BLOG - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Ένας χρόνος χωρίς τον Παντελή: Αυτός ήταν ! Αυτά πρόλαβε και έκανε! Όλη του η ζωή σε 2500 λέξεις !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Αττικής .Ήταν γιος της Αθηνάς και του Σταύρου Παντελίδη και είχε άλλα δύο αδέρφια, τον Τριαντάφυλλο και τον Κωνσταντίνο. Έπαιζε από 7 ετών ποδόσφαιρο, αγωνιζόταν ως επιθετικός και κατάφερε να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά στα 17 του οι γιατροί του διαπίστωσαν ότι έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια και έτσι αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Aφού έδωσε Πανελλήνιες, μπήκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) ,όπου εργαζόταν ως υπαξιωματικός. Mετά από 10 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, αποφάσισε να παραιτηθεί για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος, έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα, την οποία του την έκανε δώρο ο πατέρας του, γιατί πήρε καλούς βαθμούς στο σχολείο. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 11 ετών, στα 13 του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και σε ηλικία 14-15 χρονών τα ερμήνευε με την κιθάρα του. Ακόμη, διατηρούσε με την οικογένειά του ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Νέα Ιωνία.Ήταν επίσης φίλαθλος της ΑΕΚ.



Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά κέντρα ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης, βιντεοσκοπούσε τραγούδια τα οποία έγραφε και ερμήνευε μόνος του με την κιθάρα του και οι φίλοι του τα ανέβαζαν στο youtube μέσω του οποίου έγινε γνωστός. Το 2012 ο Κώστας Μπερτάκης τον ανακαλύπτει και αμέσως τον  έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Καρρά και αποφάσισαν να κλείσουν συμβόλαιο για το σχήμα "ΚΑΡΡΑΣ - ΠΑΟΛΑ - ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ" στο Teatro music hall. Τότε ο Παντελής Παντελίδης αποφασίζει να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρο του που είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο Αλκοολικές οι νύχτες που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.. γάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι Δεν ταιριάζετε σου λέω, ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια Συνοδεύομαι, Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς, Παραμυθιάζομαι και Λιώμα σε γκρεμό που γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του Αθηνά, για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της. Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι  με



 τον φίλο του Δημήτρη Χορινό. Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο μουσικό χώρο, ηχογραφήθηκαν σε studio 48 τραγούδια τα οποία είχε γράψει ο ίδιος, εκ των οποίων τα 6 τραγούδησαν άλλοι καλλιτέχνες όπως η Πάολα ο Γιάννης Πλούταρχος η Ελένη Χατζίδου, η Αμαρυλλίς και η Ειρήνη Παπαδοπούλου.



Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του κυκλοφορεί ένα από τα τραγούδια του το «Θυμάμαι» και 10 μήνες μετά το «Άλλη Μια Ευκαιρία» που δεν είχαν δισκογραφηθεί όσο ήταν εν ζωή.



Ο Παντελίδης σκοτώθηκε το πρωί στις 18 Φεβρουαρίου 2016 σε τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ



οδηγούσε αυτοκίνητο Mercedes ML 63 AMG ο οποίο έφυγε από την πορεία του προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες και αφού απεγκλωβίστηκε από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Aγιου Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας όπου η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Παντελίδης κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.



Τρεις μήνες μετά το μοιραίο τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του.



Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MADτο 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Το 2014 κερδίζει στην ίδια εκδήλωση το ειδικό βραβείο mad greekz για το τραγούδι "Όνειρο ζω".



Στη 12η απονομή των μουσικών βραβείων MAD του 2015 κερδίζει το βραβείο για τον "καλύτερο καλλιτέχνη έντεχνης ή λαϊκής μουσικής" και το ειδικό βραβείο mad greekz για το τραγούδι "Γίνεται".



Μόλις τέσσερις μήνες μετά από τον θάνατό του ο Παντελής Παντελίδης αναδείχθηκε χάρη στην ψήφο του κοινού ως ο "καλύτερος άνδρας καλλιτέχνης του 2016" στα MAD Video Music Awards.



Το βραβείο του παρέλαβαν τα αδέρφια και οι φίλοι του τραγουδιστή εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστηση τους για την υποστήριξη του κόσμου στα τέσσερα χρόνια πορείας του.



Albums




  • Αλκοολικές οι νύχτες (2012)

  • Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα (2013)

  • Πανσέληνος και κάτι - Εισ-Πνοή [Α' Μέρος] (2014)

  • Πανσέληνος και κάτι - Εκ-Πνοή [Β' Μέρος] (2015)

  • Για Πάντα (2016)



Singles & EPs




  • Βασίλης Καρράς Παντελής Παντελίδης - Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε (EP) (2012)

  • Της καρδιάς μου το γραμμένο (SonSonglegle) (2015)

  • Θυμάμαι (2016)

  • Άλλη μια ευκαιρία (2016)



Η καριέρα του Παντελή συνεχίζεται. Βγήκε το " Αλλη μια ευκαιρία " , ήρθε ανήμερα του ενός χρόνου που έφυγε απο κοντά μας το " Καράβια στον βυθό " και υπάρχει ακόμη υλικό και κομμάτια που θα ακούμε για αρκετά χρόνια. Ένας χρόνος χωρίς εσένα. Κάθε τέτοια μέρα θα είναι διαφορετική για όλους. Αυτός ήταν ο καλλιτέχνης Παντελίδης μέσα σε λίγες λέξεις με την δική μου οπτική !


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

    Όνομα:
    *

    Email:
    *

    Σχόλιο:


    Πόσο κάνει 2+3;
    *

    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
    • Απαγορεύονται οι δημοσιεύσεις με υβριστικό περιεχόμενο.
    • Όλες οι δημοσιεύσεις υπόκεινται στην έγκριση του διαχειριστή.
    • Οι δημοσιεύσεις μπορούν να αφαιρεθούν μόνο από την διαχείριση





  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper