«Μακάρι να μπορούσα να τον πάρω τηλέφωνο» - ΦΙΛΟΙ του Παντελίδη μιλάνε για τον ένα χρόνο χωρίς εκείνον

«Μακάρι να μπορούσα να τον πάρω τηλέφωνο» - ΦΙΛΟΙ του Παντελίδη μιλάνε για τον ένα χρόνο χωρίς εκείνον

Ένας χρόνος χωρίς. Το όνομα που συμπληρώνει την προηγούμενη πρόταση και έρχεται στο μυαλό, είναι μάλλον κοινό για όλους. Ο Παντελής Παντελίδης από τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 δεν είναι πια ανάμεσά μας. Μπορεί ακόμα να υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το τροχαίο που έγινε στις 8.20 το πρωί εκείνης της Πέμπτης στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 18, στο ύψος του Ελληνικού, όταν το Ι.Χ. τύπου τζιπ που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στις προστατευτικές μπάρες. Ωστόσο, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι ο Παντελής δεν είναι εδώ. Ότι ο Παντελής λείπει. Αλλά και ότι ο Παντελής είναι «πιο ζωντανός» από ποτέ στις καρδιές και στο μυαλό όλων.

Ελένη Χατζίδου: «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ»

«Λείπει. Ξέρεις ότι δεν μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο, ότι δεν μπορείς να του μιλήσεις, δεν μπορείς να τον ακούσεις. Ζει, όμως, μέσα από τα τραγούδια του. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ, ακόμα κι αν δεν είχε τη δισκογραφία που είχε, γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορείς να τον ξεχάσεις σαν άνθρωπο. Πέρα από τον Παντελή τον τραγουδιστή, τον μουσικό, το δημιουργό, είναι ο Παντελής που ήταν το καλό παιδί, το παιδί της διπλανής πόρτας, ο άνθρωπος που μπορούσες να του πεις με ευκολία τα πάντα – γιατί στο έβγαζε να μπορείς να του μιλήσεις άνετα. Για μένα ήταν ξεχωριστός γιατί ήταν ο μοναδικός και ο πρώτος άνθρωπος που ζήτησα κάτι και μου το έδωσε απλόχερα και αναφέρομαι στο τραγούδι. Τον εμπιστευόμουν πάντα πάρα πολύ, του ζητούσα τη γνώμη του για τα πάντα. Λείπει πολύ. Δεν είναι ότι είχαμε την καθημερινή επαφή, αλλά όσο να ‘ναι ένα μήνυμα το ανταλλάζαμε. Τον σκέφτομαι πάρα πολύ για να είμαι ειλικρινής όταν τραγουδάω τα κομμάτια του, ειδικά τις μπαλάντες του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη φέρω στο μυαλό μου την εικόνα του. Λείπει. Λείπει πολύ. Μακάρι να μπορούσα να τον πάρω ένα τηλέφωνο. Δύναμη στους πολύ δικούς του. Θα τον θυμόμαστε για πάντα, θα τον έχουμε για πάντα στην καρδιά μας, όλοι, όλη η Ελλάδα και όπου υπάρχει ελληνισμός», είπε και πρόσθεσε: «Πρόσφατα γύρισα από περιοδεία και δεν υπήρχε περίπτωση να τραγουδήσω κομμάτι του Παντελή και να μη χειροκροτήσει ο κόσμος. Αυτό το έχουν καταφέρει πολύ λίγοι τραγουδιστές, ειδικά τραγουδιστές που ήταν τόσο λίγο καιρό στη δισκογραφία. Του άξιζε όλο αυτό που ζούσε και ακόμα περισσότερα, που δυστυχώς δεν θα τα δει. Να τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη, όλοι να θυμούνται ότι ο Παντελής ήταν αυτό που φαινόταν. Το καλό παιδί».

Πάνος Καλίδης: «Είναι απώλεια για το λαϊκό τραγούδι»

«Λυπάμαι για τον άδικο χαμό του συναδέλφου. Είναι απώλεια για το λαϊκό τραγούδι. Έφυγε ένας δημιουργός του λαϊκού τραγουδιού. Μπορεί η σχέση μας να ήταν τυπική, αλλά από εκείνον έχω να θυμάμαι ωραίες δουλειές, ωραία τραγούδια. Ήταν εξαιρετικός στη δουλειά του. Πάντα και στο δικό μου πρόγραμμα υπάρχουν τραγούδια του. Τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Και ο κόσμος αγαπάει να ακούει τα κομμάτια του. Δεν τον έχει στο μυαλό του με θλίψη, αλλά με αγάπη, σαν μια γλυκιά ανάμνηση».

Αμαρυλλίς: «Ακόμα πονάει»

«Δεν είναι ένα θέμα για το οποίο μπορώ να μιλάω, επειδή μίλησα μια ή δύο φορές. Δεν μπορώ να το κάνω συνέχεια. Δεν μπορώ να μιλάω για αυτό, δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο. Είναι κάτι που εμένα με πονάει πολύ και που δεν μπορώ να φέρνω συνέχεια στο μυαλό. Δεν μου είναι καθόλου εύκολο, είναι επίπονο θέμα. Ίσως να μπορέσω ξανά να αναφερθώ στο θέμα, αλλά τώρα ακόμα πονάει».

 Από τις περιπτώσεις που οι λέξεις περίσσευαν και ωχριούσαν μπροστά στο συναίσθημα ήταν αυτές της Πάολα και του Κωνσταντίνου Ρήγου. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το star.gr μαζί τους, κατέστησαν σαφές πόσο «βαρύ» ήταν για τους ίδιους το να μιλήσουν για το θλιβερό γεγονός.

 Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο σκηνοθέτης που είχε συνεργαστεί στενά με τον αδικοχαμένο λαϊκό τραγουδιστή, είπε το αυτονόητο για τον ίδιο, ότι δηλαδή οι μέρες είναι πολύ φορτισμένες και δεν μπορεί καν να σκέφτεται αυτό που συνέβη ένα χρόνο πριν.

Η Πάολα, η τραγουδίστρια που συνεργάστηκε μαζί κάτω από την ίδια επιχειρηματική στέγη για περισσότερες από 3 σεζόν, δεν κατάφερε να τον ξανασυναντήσει επί πίστας το 2016. Λίγες μόλις ώρες πριν σηκωθεί η αυλαία του Teatro για να τους υποδεχθεί έμαθε ότι ο Παντελής έφυγε από τη ζωή, θάνατος που ακολούθησε αυτόν του πατέρα της, που επίσης της είχε στοιχίσει πολύ. Από τότε, η Πάολα δεν «αντέχει» να μιλάει για το θέμα. Είναι τόσο νωπό ακόμα για εκείνη, που όπως μετέφερε στενός της συνεργάτης μιλώντας στο star.gr «Ούτε τραγούδι δεν αντέχει ακόμα να τραγουδήσει. Στην αρχή της φετινής σεζόν, πριν ξεκινήσει το σχήμα με τον Σάκη Ρουβά, είχε τεθεί το θέμα να βάλει στο πρόγραμμά της κομμάτια του Παντελή Παντελίδη , αλλά το αρνήθηκε. Είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει ακόμα». Μάλιστα, το πόσο δύσκολο κεφάλαιο είναι για την ίδια ο χαμός του φίλου της φαίνεται και από το ότι όταν βρίσκεται επί σκηνής με τον Σάκη για τα ντουέτα τους και εκείνος ερμηνεύει Παντελίδη, η Πάολα πάντα τον αφήνει «μόνο του» και πηγαίνει πιο πίσω…

πηγή star.gr - Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιππιτζή


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper