Αθηναίς Νέγκα για Γιώργο Λιάγκα: " Για να μπορείς να μιλάς δημοσίως και μάλιστα πρωί-πρωί, χρειάζεσαι αγωγή από το σπίτι σου" !

Αθηναίς Νέγκα για Γιώργο Λιάγκα:  Για να μπορείς να μιλάς δημοσίως και μάλιστα πρωί-πρωί, χρειάζεσαι αγωγή από το σπίτι σου !

Για πρώτη φορά η Αθ. Νέγκα παίρνει θέση μετά τα όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας για εκείνη: «Δεν μίλησα όλη την εβδομάδα για την επίθεση χωρίς προηγούμενο που δέχτηκα στα καλά καθούμενα από τον Γιώργο Λιάγκα. Είπε πράγματα που δεν έχω ξανακούσει να λέγονται στον αέρα ή εκτός αέρα για κανέναν και το σοκ ήταν μεγαλύτερο επειδή ακριβώς κάνω και εγώ κριτική και θέλω να λέω πως έχω χιουμοράκι. Δεν έχω διανοηθεί στα 19 χρόνια που εργάζομαι στα ΜΜΕ και λέω τι μου αρέσει και τι όχι, να χαρακτηρίσω κάποιον ψυχανώμαλο-ευτυχώς ο θεός μου έχει δώσει εκφραστικά μέσα ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τερατώδεις εκφράσεις, και με βοηθά το ότι οι παρέες μου και οι ακροατές μου δεν γελάνε με πράγματα ανατριχιαστικά», γράφει, στη στήλη της, στο ένθετο Sercret της εφημερίδας Παραπολιτικά, η Αθηναΐς.

Σχολιάζοντας τις εκφράσεις του παρουσιαστή, συνεχίζει: «μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως υπάρχουν σήμερα επαγγελματίες ραδιοφωνικοί συμπαρουσιαστές του Λιάγκα που ξεκαρδίζονται όταν ξεστομίζονται πρωτοφανείς χοντράδες στον αέρα… Για να μπορείς να μιλάς δημοσίως και μάλιστα πρωί-πρωί, χρειάζεσαι αγωγή από το σπίτι σου και επαγγελματική εμπειρία στα ΜΜΕ ώστε να ξέρεις κώδικες και κανόνες στους οποίους πάντα πίστευα… Το να κάνεις χαβαλέ σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, το να έχεις άποψη είναι ίσως μια πολύ πιο πειθαρχημένη δουλειά από το να λες ένα δελτίο ειδήσεων … Τα όρια του τι μπορεί να ειπωθεί είναι ίδια και αυστηρά για όλους και δεν έχουν να κάνουν με ΕΣΡ, επειδή προϋπάρχουν ως κώδικες δεοντολογίας, ανθρώπινης συμπεριφοράς και βασικής ευγένειας. Μεταφέραμε την φυσική ανθρώπινη περιέργεια της γειτονιάς και του χωριού στις οθόνες μας. καταλήξαμε να παρακολουθούμε κάτι εξαλοσσύνες που ξεπερνούν αυτό που κάποτε ήταν αποδεκτό να συζητείται στην κοινωνία και αποκτήσαμε τηλεοπτικούς παρουσιαστές-κριτές της προσωπικής μας ζωής, που όταν δεν ήξεραν πώς να γεμίσουν τον χρόνο, μπορούσαν να πετάξουν οποιαδήποτε αβάσιμη ανοησία».

«Υπάρχει μια σχεδόν κωμικοτραγική παρεξήγηση: Επειδή η ελληνική κοινωνία χειραφετήθηκε γρήγορα και περίεργα, κάποιοι συντηρούν την εντύπωση πως το να είσαι μοντέρνος με φιλελεύθερες απόψεις ή look σημαίνει πως έχεις πετάξει από πάνω σου βασικούς κανόνες ηθικής, πως δέχεσαι και τα λες όλα γιατί είσαι ασαφώς προχωρημένος-υπάρχουν όμως και πιο συμμαζεμένες και συγκροτημένες προσωπικότητες. Ο “μοντέρνος” δεν ζει απαραιτήτως χωρίς αρχές, δεν είναι ένας αγενής και ανάγωγος που δεν πιστεύει και δεν σέβεται τίποτα, δεν λέει ο,τι του κατεβεί, δεν προσβάλλει την αξιοπρέπεια των άλλων και βεβαίως δεν δέχεται να τον προσβάλλουν», καταλήγει.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper