Δήμος Αθηναίων κατά ΕΒΕΑ και καταγγελίες για... «φουσκωτούς»!

Δήμος Αθηναίων κατά ΕΒΕΑ και καταγγελίες για... «φουσκωτούς»!

Αλλαγμένες κλειδαριές και «φουσκωτούς» αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί στελέχη του Δήμου Αθηναίων, που επιχείρησαν να προσεγγίσουν κτίριο του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής, που ανακαίνισε ο Δήμος Αθηναίων με χρήματα από το ΕΣΠΑ, αναλαμβάνοντας τη διαχείρισή του για 14 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατήγγειλε «ευθεία παραβίαση των όρων της συμφωνίας από τη διοίκηση του ΕΒΕΑ» και ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη χρήση ένδικων μέσων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.        

«Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος, εκπροσωπεί έναν θεσμό χιλιάδων επαγγελματιών και έχει υποχρέωση να τιμήσει την υπογραφή του στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον δήμο Αθηναίων, που με σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ επισκεύασε το κτίριο, που επί μία 20ετία ρήμαζε» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά της διοίκησης του ΕΒΕΑ προκαλεί προβληματισμούς.  

Με δηλώσεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Παραπολιτικά 90,1» και «Αθήνα 984», ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία Δήμου Αθηναίων – ΕΒΕΑ για το κτίριο της οδού Αμερικής 8, που επί σχεδόν 20 χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο.

Οι εργασίες επισκευής του κράτησαν 2 χρόνια και 2 μήνες και το κόστος του έργου καλύφθηκε κατά 1,4 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, κατά 1,2 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους και κατά 500 χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων. Η μελέτη καλύφθηκε από το ΕΒΕΑ. 

«Ακόμη και αν είχε ενστάσεις, ο κ. Μίχαλος θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας, καθώς ζούμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, και να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, αντί να πάει το πρωί και να αλλάξει κλειδαριές και να προκαλεί με ομάδα σεκιουριτάδων» δήλωσε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας: 

«Ο Δήμος Αθηναίων το πήρε, το έφτιαξε, υπογράφοντας εξ αρχής προγραμματική με το ΕΒΕΑ, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Αττικής. Στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΕΒΕΑ ώστε να εγκριθεί η προγραμματική συμφωνία».

«Σήμερα είναι ένα στολίδι που κοσμεί το κέντρο της Αθήνας και σε λίγο θα το εγκαινιάζαμε», ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

 


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper