«Δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα»

«Δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, από την πόλη της Ξάνθης, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στους Νομούς Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας, έκανε τις εξής δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Ξεκινάμε σε όλη την Ελλάδα επικοινωνία με τους Δήμους και τους Περιφερειάρχες. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει μια πρώτη επεξεργασία που αφορά στις θεσμικές αλλαγές, στο πλαίσιο που σχετίζεται με την Αυτοδιοίκηση, τον "Καλλικράτη". Θέλουμε αυτή η συζήτηση να συνεχιστεί, πια, με έναν απευθείας διάλογο, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να ακούσουμε παρατηρήσεις και προτάσεις. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της περιοδείας εδώ στην Ξάνθη, αύριο θα επισκεφτούμε τη Δράμα, το Παρανέστι και την Καβάλα. Νομίζω ότι αυτή η επικοινωνία θα είναι ωφέλιμη για όλους».

Για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση

«Επειδή είμαστε φανατικοί οπαδοί του διαλόγου, μας ενδιαφέρει -πριν οριστικοποιήσουμε τις θέσεις που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή- να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατές μορφές επικοινωνίας και διαβούλευσης. Και για αυτό βρισκόμαστε και εδώ στην Ξάνθη σήμερα. Ο εκλογικός νόμος είναι μία από τις αλλαγές που σκοπεύουμε να φέρουμε προς ψήφιση. Υπάρχει επίσης το θέμα των αρμοδιοτήτων, των πόρων της αυτοδιοίκησης, των σχέσεων της κεντρικής εξουσίας με την αποκεντρωμένη διοίκηση. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλέγμα αλλαγών που πρέπει να αποσαφηνιστεί. Θεωρούμε ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την επικοινωνία με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και να προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση νέων αλλαγών.»

Για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

«Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει αυτό που πρέπει ώστε να μην εμφανίζονται αυτά τα προβλήματα είτε της μη παράτασης των συμβάσεων είτε της μη πληρωμής. Γνωρίζετε ότι μόλις περίπου πριν από μία εβδομάδα, υπήρξε συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποσαφήνιζε πλήρως τις προϋποθέσεις πληρωμής. Αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Θεωρώ ότι, προφανώς, πρόκειται τώρα πια για ένα διαδικαστικό θέμα και έχει ουσιαστικά λυθεί.»

Για τα ΚΑΝ

«Η Πολιτεία με δύο νομοθετικές παρεμβάσεις που έχει κάνει, επί των ημερών της δικής μας Κυβέρνησης, έδωσε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο στους Δήμους για να μπορούν να συστήσουν-δημιουργήσουν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών. Και πραγματικά είναι απορίας άξιο, γιατί οι δήμοι σήμερα δεν προχωρούν σε αυτό. Σκεφτόμαστε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε ιδιώτες να συγκροτούν και να δημιουργούν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών.»

Για την αξιολόγηση

«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και η κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε, με έναν συστηματικό τρόπο και έχοντας συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα, προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Αισιοδοξούμε ότι οι παράλογες απαιτήσεις που ακούγονται από κύκλους των δανειστών, τελικά θα καμφθούν. Θέλω να πω σε αυτό το σημείο, ότι επιβάλλεται και το μέτωπο, από την μεριά της Ελλάδας, να είναι ενιαίο. Δεν μπορεί τη στιγμή που η Κυβέρνηση δίνει μια μάχη υπέρ των συμφερόντων της χώρας, η αντιπολίτευση να της τραβάει το χαλί. Αυτό είναι ακατανόητο και νομίζω ότι τελικά είναι και ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας.»


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper