Με βεβαιώσεις αποδοχών... (!) απαντά ο γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ. στον Γ. Πατούλη

Με βεβαιώσεις αποδοχών... (!) απαντά ο γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ. στον Γ. Πατούλη

Με… βεβαιώσεις αποδοχών στη δημοσιότητα (!) απαντά ο γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ., στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τα όσα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γ. Πατούλης στην χθεσινή ανακοίνωσή του - απάντηση στον κ. Κ. Πουλάκη, για τις αμοιβές Γ.Γ. Υπουργείων, επισημαίνοντας, παράλληλα, τα εξής:

"Προφανώς, η «σταυροφορία» του κ. Πατούλη εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργείου δεν πάει καλά, γι’ αυτό έχει χάσει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε συκοφαντίες.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάει για τους μισθωτούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που κάθε μέρα ζητάει απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε αγαστή συνεργασία με το ΔΝΤ.

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, θυμίζω ότι το ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση ήταν το πρώτο που δεν περιελάμβανε οριζόντιες περικοπές, αλλά εξομάλυνση των αδικιών και ισότιμη και διαφανή αντιμετώπιση όλων των υπαλλήλων. Επίσης, η σημερινή κυβέρνηση ήταν η μόνη που τόλμησε και αντικατέστησε τους κομματικούς Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από υπηρεσιακά στελέχη και θεσμοθέτησε την επιλογή των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, των Γενικών Γραμματέων περιλαμβανομένων, με αξιοκρατικές διαδικασίες.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, δημοσιοποιώ τις βεβαιώσεις αποδοχών μου, όπου μπορεί ο καθένας να δει ότι ως Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ λαμβάνω σήμερα 2.678 ευρώ μηνιαίως, τη στιγμή που τον Απρίλιο του 2015 η νομοθεσία της δικής του κυβέρνησης μου εξασφάλιζε 2.913 ευρώ. Τον πληροφορώ δε ότι δεν διαθέτω υπηρεσιακό τηλέφωνο, αυτοκίνητο ή οδηγό και καλύπτω ο ίδιος τα πάσης φύσεως «έξοδα παράστασης» μου, ενώ οι εκτός έδρας μετακινήσεις μου με έξοδα της υπηρεσίας, στα δύο χρόνια της θητείας μου, ήταν συνολικά τρεις, εκ των οποίων οι δύο για τα συνέδρια της ΚΕΔΕ. Τέλος, τον ενημερώνω ότι διαμένω σε ένα ισόγειο δυάρι διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια.

Αντίθετα, ο ίδιος ο κ. Πατούλης οφείλει να δώσει απαντήσεις για πολλά πράγματα. Και κυρίως γιατί παρέσυρε την ΚΕΔΕ σε αποχώρηση από το θεσμικό διάλογο που διεξήγαγε το Υπουργείο, υποβαθμίζοντας το θεσμικό ρόλο της ως συλλογικού εκπροσώπου των αιρετών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές επιδιώξεις ή και προσωπικές του φιλοδοξίες. Έστω και τώρα, ας αφήσει τα «πυροτεχνήματα» και ας προσέλθει σε συζήτηση για την ουσία. Εμείς τουλάχιστον, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, συζητώντας ανοιχτά με τους αιρετούς και τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα."

Οι βεβαιώσεις αποδοχών


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper