«Λύσεις σε προβλήματα εργαζομένων Ο.Τ.Α. με το "Πολυνομοσχέδιο"»

«Λύσεις σε προβλήματα εργαζομένων Ο.Τ.Α. με το Πολυνομοσχέδιο»

Σημαντικές ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου βαθμού και τους εργαζομένους σ’ αυτή, προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατατίθεται τις ερχόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή.

Στη μεγάλη, πολυθεματική συνέντευξη του Υπ. Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στα epoli.gr και ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ο Υπουργός αναφέρεται στα μεγάλα ζητήματα των εργαζομένων Ο.Τ.Α. (απλήρωτοι συμβασιούχοι – “παρατασιούχοι” Καθαριότητας Δήμων, άρνηση Δημάρχων να ανανεώσουν συμβάσεις εργαζομένων Καθαριότητας, απολυμένοι “προσωρινοί” ΑΣΕΠ κ.ά.), “στέλνοντας” σαφή μηνύματα, σε εργαζομένους, αλλά κυριότερα σε… Δημάρχους και Επιτρόπους.

«…Δεν μπορούμε να λύσουμε τα πάντα, το σημείο εκκίνησής μας είναι πολύ χαμηλό, αλλά κάποια ζητήματα θα λυθούν προς όφελος των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα η διεύρυνση των κατηγοριών που εντάσσονται στην επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία», αναφέρει σε μέρος της συνέντευξής του ο Υπουργός, αποκαλύπτοντας, αποκλειστικά, στα epoli.gr και ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ, στην Ενότητα «Εργασιακά Υπαλλήλων Ο.Τ.Α».

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο να αποσαφηνίσει όπου νομίζει ότι χρειάζεται την κατάσταση», τονίζει, έντονα, ο Υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας στην ερώτηση των Π+Π και epoli.gr για τους απλήρωτους συμβασιούχους – “παρατασιούχους” Καθαριότητας Δήμων - λόγω άρνησης Επιτρόπων - ενώ απευθυνόμενος στους Δημάρχους, που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις εργαζομένων Καθαριότητας, ξεκαθαρίζει: «…δεν υπάρχουν “γκρίζα” σημεία ή δικαιολογίες στις παρατάσεις συμβάσεων Καθαριότητας».

Τέλος, στο μεγάλο ζήτημα των απολυμένων “προσωρινών” του ΑΣΕΠ, ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, αποκλειστικά, ανακοινώνει στα ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και epoli.gr πως, το Υπουργείο “κινείται” προς επίλυση τού μεγάλου αυτού ζητήματος, με την εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης. «Πρόκειται για υπαρκτό πρόβλημα που το Υπουργείο το μελετά, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε μια δίκαιη λύση, παρά τους περιορισμούς που προκύπτουν από το πλαίσιο μέσα στο οποίο ασκούμε πολιτική», επισημαίνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Υπ. Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαρτίου.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper