Εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια

Εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά κλοπές και μία απόπειρας κλοπής σε σπίτια, οι οποίες διαπράχτηκαν το χρονικό διάστημα από 16 Ιουλίου έως και 26 Σεπτεμβρίου 2016, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας .

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένα ζευγάρι Ελλήνων και συγκεκριμένα ένας 56χρονος και μία 55χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι το ζευγάρι, από κοινού με άλλους συνεργούς τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο (ιδιοκτησίας του 56χρονου) για την διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους, προέβαιναν στη διάρρηξη σπιτιών και κλοπή κυρίως χρυσαφικών – κοσμημάτων, όπως επίσης χρηματικών ποσών, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 29.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο επιστάμενων ερευνών και αναζητήσεων, ο 56χρονος εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαρτίου στη Λαμία, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Βόλου και Λαμίας αντίστοιχα, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους, 15 μηνών και 30 ημερών, για κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper