Η ιστορία του ζάμπλουτου γιατρού από την Κρήτη . Φύλαγε 1.700.000 ΕΥΡΩ σε χρηματοκιβώτιο !

Η ιστορία του ζάμπλουτου  γιατρού από την Κρήτη . Φύλαγε  1.700.000 ΕΥΡΩ σε χρηματοκιβώτιο !

Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, σε ηλικία 95 ετών, ο Κρητικός Γιάννης Παντελιδάκης, ένας χειρουργός που οι Τρικαλινοί χαρακτηρίζουν «ευεργέτη».

Ο Γιάννης Παντελιδάκης ήταν από την Κοξαρέ της Κρήτης και μια ζωή ήθελε να προσφέρει στους συνανθρώπους του. Από νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα, ιδρύοντας εκεί τη δική του κλινική, ενώ αγόρασε και γνωστό ξενοδοχείο.

Απολάμβανε να κάνει δωρεές, μία εκ των οποίων ήταν η τοποθέτηση του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Δικαστηρίων στα Τρίκαλα. Μάλιστα, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος είχε πραγματοποιήσει ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο Ρεθυμνιώτης γιατρός, όμως, δεν ήρθε στο προσκήνιο για τη φιλανθρωπική του δράση ούτε για την προσφορά του. Το όνομά του μαθεύτηκε πρόσφατα όταν, φεύγοντας από τη ζωή, άφησε πίσω του μια τεράστια περιουσία! Συγκεκριμένα, όταν ξεκίνησε η καταμέτρηση της περιουσίας του, στο γραφείο του στο ξενοδοχείο βρέθηκαν σχεδόν 1.700.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η καταμέτρηση των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε στο σπίτι του. Μόλις οι διαδικασίες αυτές ολοκληρωθούν, θα ανοίξει και η διαθήκη του.

Ευεργεσίες και στο Ρέθυμνο

Ο Παντελιδάκης επισκέφτηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρέθυμνο, το καλοκαίρι του 2010, μαζί με τη γραμματέα του. Εκεί, συναντήθηκε με τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Χαμογιωργάκη, για να του ανακοινώσει την επιθυμία του να κάνει μια μεγάλη δωρεά στην κρητική πόλη. Αναλυτικότερα, τόνισε ότι θέλει να διαθέσει 7 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει ένα ίδρυμα, το «Παντελιδάκειο», στη μνήμη του πατέρα του. Το ίδρυμα αυτό θα χορηγούσε υποτροφίες σε φτωχούς Ρεθυμνιώτες φοιτητές, ώστε να μπορούν να σπουδάσουν.

Εκτός από αυτό, ο γιατρός εξέφρασε στον Δήμαρχο πρόθεση να κατασκευάσει ένα υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία των 4ων Μαρτύρων, μια από τις κεντρικότερες της πόλης, από το οποίο το 80% του καθαρού κέρδους θα πηγαίνει στις υποτροφίες και το υπόλοιπο 20% στον Δήμο. Πρότεινε, επίσης, να διαμορφωθεί ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο πάνω από το υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο θα εκμεταλλευόταν πλήρως ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε την πρόταση του γιατρού, υποστηρίζοντας ότι τα 7 εκατομμύρια που προσέφερε δεν ήταν ποσό τόσο μεγάλο ώστε να καλύψει όλα τα απαιτούμενα έξοδα. Ο Παντελιδάκης, όμως, επέμενε, τονίζοντας ότι για εκείνον το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. Παρά τις αντιπροτάσεις ή τις διαφωνίες του Δημάρχου, ο γιατρός επέμενε, αλλά μάταια.

Τελικά, ο Δήμαρχος του χάρισε μια σειρά χαρτών του Ρεθύμνου, με τον Παντελιδάκη να αναχωρεί για τα Τρίκαλα, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά στους Ρεθυμνιώτες τόσο για τις προθέσεις του ιδίου, όσο και για την άρνηση του Δημάρχου.

πηγή star.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper