ΓΓ ΥΠΕΣ: «Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι οι συμβασιούχοι δεν θα χάσουν Ευρώ»

ΓΓ ΥΠΕΣ: «Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι οι συμβασιούχοι δεν θα χάσουν Ευρώ»

Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι, δεν θα χαθεί ούτε ένα Ευρώ για συμβασιούχο, που εργάστηκε και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από μία ενδεχόμενη αρνητική Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «καθώς σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει άμεσα πρωτοβουλία, πάντα σεβόμενοι το δικαστήριο και την συνταγματική νομιμότητα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας, σήμερα, στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο".  

Ο κ. Πουλάκης αρχικά αναφέρθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - όπου τοποθετήθηκε και ο ίδιος για την φημολογούμενη απόφαση του ΕΣ (μιας και δεν έχει καθαρογραφεί, όπως είπε) - κριτικάροντας μία «διαρροή σε συγκεκριμένη εφημερίδα που προκάλεσε την κοινωνική και πολιτική αναστάτωση για μία απόφαση που δεν γνωρίζουμε».

«Η Πρόεδρος του ΕΣ συμφώνησε ότι δημιουργήθηκαν άσχημα πολιτικά συμπεράσματα από τη συγκεκριμένη διαρροή σε συγκεκριμένο έντυπο και είπε ότι είναι σε συνεχή διάσκεψη η Ολομέλεια, μέχρι να καθαρογράψει την απόφαση», είπε ο γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ.

«Η Κυβέρνηση πρέπει, αναγνωρίζοντας το δικαστήριο και τις αποφάσεις του, να αντιμετωπίσει το πολιτικό θέμα σε δύο επίπεδα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι για «οποιαδήποτε διαρροή, όπου λέγεται ότι δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι με την απόφαση, θεωρούμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Το εγγυάται η Κυβέρνηση ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από εργαζόμενο που έχει εργαστεί».

«Μετά την απόφαση, όπως συζητήσαμε και στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όταν δούμε την Απόφαση, η Κυβέρνηση σεβόμενη το περιεχόμενό της και τη συνταγματική νομιμότητα θα πάρει τις οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα που έχει προκύψει», υπογράμμισε. «Επιπλέον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι, είναι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα αυτοί που μας καθαρίζουν τους δρόμους, τους κάδους, στην πιο βαριά και σοβαρή δουλειά... για να είναι μία πόλη καθαρή, όπου αυτοί είναι πάνω από δέκα χρόνια, εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», παρατήρησε.

Συνολικά, ο ίδιος εκτίμησε ότι, ο αριθμός των εργαζόμενων που αφορούν τα παραπάνω, «υπολογίζεται 10.000 - 12.000 σε όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Πουλάκης, τέλος, σχολίασε και τις αιτιάσεις που ακούστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, «ότι προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τον "κομματικό στρατό"... Είναι εργαζόμενοι πάνω από όλα, εργαζόμενοι που έχουν μπει σε αυτές τις θέσεις πολλά χρόνια πριν από την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper