Συντονιστής έκδοσης:

Χάρης Λεμπιδάκης

Καφές φραπέ και χοληστερίνη: Μια σχέση που ελάχιστοι γνωρίζουν. Τι ισχύει ακριβώς;

  • 05/06/2017 - BLOG
  • |

Καφές φραπέ και χοληστερίνη: Μια σχέση που ελάχιστοι γνωρίζουν.  Τι ισχύει ακριβώς;

Το φραπέ έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό  καρδιακής νόσου ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.

Καφείνη

Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.

http://www.livestrong.com


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

    Όνομα:
    *

    Email:
    *

    Σχόλιο:


    Πόσο κάνει 2+3;
    *

    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
    • Απαγορεύονται οι δημοσιεύσεις με υβριστικό περιεχόμενο.
    • Όλες οι δημοσιεύσεις υπόκεινται στην έγκριση του διαχειριστή.
    • Οι δημοσιεύσεις μπορούν να αφαιρεθούν μόνο από την διαχείριση





  • TEATRO
  • FANTASIA
  • DEALBER
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος