Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν έχουμε βρει ακόμη τη λύση για τους συμβασιούχους»

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν έχουμε βρει ακόμη τη λύση για τους συμβασιούχους»

«Λιγότερο απ’ όσο χρειάζεται και γερασμένο το Δημόσιο», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον νυν Πρόεδρο της Ν.Δ. και πρώην Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για απολύσεις και εκχώρηση δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες, παρατήρησε, σε σημείο της συνέντευξής της με αναφορά στο Δημόσιο, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, στην ΕΡΤ.

«Έχουμε προγραμματίσει ένα τριετές πλάνο προσλήψεων - εξαιρουμένων των έκτακτων αναγκών - προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάποιες από τις παθογένειες του Δημοσίου», συμπλήρωσε.

Για το θέμα των συμβασιούχων, και κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένη επιλογή», και πως, ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση, η Υπουργός Δ.Α. τόνισε, μεταξύ άλλων:

«…Κοστίζει περίπου όσο ο μόνιμος (σσ συμβασιούχος). Δημιούργησε (σσ η επιλογή της εργασιακής σχέσης των συμβασιούχων) μία κατάτμηση εργασιακών σχέσεων μέσα στο Δημόσιο Τομέα, η οποία δεν είναι ούτε ανεκτή, ούτε βοηθάει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας», για να συνεχίσει:

«Υπάρχουν νόμοι, υπάρχει σύνταγμα, που μιλάει για τις μετατροπές συμβάσεων, δηλ. εάν μπορείς ένα εργαζόμενο ο οποίος έχει μία σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου να τη μετατρέψεις σε μόνιμη. Αυτό έχει προβλήματα. Έχει προβλήματα από το νομικό μας σύστημα, αλλά και από τον αριθμό (σσ συμβασιούχων)».

«Είναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες (σσ συμβασιούχοι) και δεν είναι εύκολο για τα δημοσιονομικά της Χώρας την άλλη μέρα το πρωί να μεταπέσουν σε μία άλλη εργασιακή σχέση. Επειδή εμείς αυτό θέλουμε να το λύσουμε - και θα έρθει η στιγμή που θα το λύσουμε - προσπαθούμε να βρούμε μία λύση η οποία να είναι οριστική».

«Θα την ανακοινώσουμε όταν θα την βρούμε…», απάντησε η Υπουργός, συνεχίζοντας τη συνέντευξή της, κι απατώντας στο δημοσιογραφικό ερώτημα, εάν αυτή έχει βρεθεί. «Πολλά Υπουργεία μαζί δουλεύουμε, προκειμένου να εξευρεθεί η λύση. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Είναι δύσκολο, γι αυτό και δεν το έχουμε βρει ακόμη», ολοκλήρωσε.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper