ΥΠΕΣ: «Το σημείο-?κλειδί? για την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων»

ΥΠΕΣ: «Το σημείο-?κλειδί? για την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων»

Το σημείο – “κλειδί” της προσπάθειας της Κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων (Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση, στην άρση της επί μακρόν ομηρείας χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., αποκάλυψε από τη Βουλή, πριν λίγα λεπτά, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και Ερώτησης, που δεν πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα λόγω κωλύματος του Υπουργού.

Ειδικότερα, όπως μας ενημερώνει από τη Βουλή, ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός συντάκτης του epoli.gr, ο κ. Σκουρλέτης απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση, με αριθμό 946/6-6-2017, του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, τόνισε πως, ζητούμενο προς επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος είναι η αναγνώριση ότι, οι εν λόγω εργαζόμενοι προσφέρουν, υποκρυπτόμενα, «πραγματική εργασία».

 

Η απάντηση του ΥΠΕΣ, κ. Πάνου Σκουρλέτη

«Το ζητούμενο είναι όχι η μετατροπή των συμβάσεων, αλλά η αναγνώριση της υποκρυπτόμενης πραγματικής εργασιακής σχέσης. Αυτό είναι το οποίο εξασφαλίζει τους όρους της μονιμότητας που θέλουμε να πετύχουμε και λαμβάνοντας υπόψη τις απαγορεύσεις του Ελληνικού συντάγματος, αλλά και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Είμαστε στη φάση αυτή που τη μορφοποιούμε (σσ νομοθετική παρέμβαση) και δεν είναι εύκολο αυτό. Τη νομοθετική ρύθμιση, που θα προσπαθήσει να απαντήσει σ’ αυτό το ζήτημα (σσ “μονιμοποίηση” συμβασιούχων). Είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει πολιτική διάσταση. Είναι ένα ζήτημα που έχει κοινωνικο-ταξική διάσταση, είναι ένα θέμα το οποίο γνωρίζουμε ότι θα βρούμε απέναντί μας δυνάμεις οι οποίες όλες αυτές τις παροχές θέλουν να τις εκχωρήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αλλά αν θέλετε μία απάντηση την οποία τη γνωρίζετε, για το ποιους εμείς κατά προτεραιότητα θέλουμε να εκφράσουμε, και ποιανού τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε, θα σας πως ευθέως: του κόσμου της εργασίας.»


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper