Νέες προθεσμίες για την ?ηλεκτρονική υπογραφή? σε Δημόσιο & ΟΤΑ

Νέες προθεσμίες για την ?ηλεκτρονική υπογραφή? σε Δημόσιο & ΟΤΑ

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους - αντί την 1η Ιουλίου - θα εκδίδονται και θα διακινούνται πάσης φύσεως διοικητικές πράξεις, με την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής και χρονοσφραγίδας, μεταξύ των Υπουργείων, διότι "...Η διάταξη αυτή προϋποθέτει την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 16 του ιδίου νόμου για την λειτουργία «Ψηφιακού Οργανογράμματος» που θα συνεισφέρει στην πλήρη αναμόρφωση των Οργανισμών των Υπουργείων, διαδικασία, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και εκκρεμεί", όπως αιτιολογείται στο σχετικό με τη διαδικασία έγγραφο του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης. "Ως εκ τούτου, για την εύρυθμη λειτουργία της Διοίκησης, κρίθηκε αναγκαία και σκόπιμη η εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 24 του ν.4440/2016, που προβλέπει την έκδοση κοινής απόφασης μεταξύ των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την οποία παρατάθηκε η έναρξη ισχύος του εν λόγω άρθρου 12 του ν. 3979/2011, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 24 του ν.4440/2016 για το σύνολο των Υπουργείων, έως την 1η Ιανουαρίου 2018", συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, για τους λοιπούς φορείς του Δημοσίου, όπως τα Ν.Π.Δ.Δ., οι ανεξάρτητες και ρυθμιστικές Αρχές, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι ΟΤΑ α` και β` βαθμού, ισχύουν τα καθοριζόμενα με τις διατάξεις του τρίτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 24 του ν.4440/2016, σύμφωνα με το οποίο, "η έναρξη ισχύος του άρθρου αυτού καθορίζεται με απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018".

Τέλος, εφιστάται η προσοχή σας στο γεγονός ότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 24 του ν.4440/2016, μετά την παρέλευση των ανωτέρω ημερομηνιών, τόσο για το σύνολο των Υπουργείων (1η Ιανουαρίου 2018), όσο και από την ημερομηνία έναρξης ισχύος με βάση την έκδοση της κατά περίπτωση απόφασης της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους λοιπούς φορείς της παραγράφου 8 του ν.4440/2016, τυχόν πράξεις και αποφάσεις που εκδίδονται κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού, δηλαδή χωρίς τη χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής και χρονοσφραγίδας, δεν εκτελούνται.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper