Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Οι εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Οι εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου 2017.

Πιο συγεκριμένα ο φετινός εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2017 θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 5 Αυγούστου και συνεχίζονται μέχρι και τις 9 Αυγούστου.

Σε 115 χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 93 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 22 χώροι και μουσεία.

Το ιστορικό

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου από το 2002 με επιτυχία, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2016 προσέλκυσε πάνω από 63.795 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Επικράτεια.

Οι εκδηλώσεις στην Αττική...

Όσον αφορά την Αθήνα και την Αττική, εκείνη τη βραδιά η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοικτή ως τις 8 το βράδυ και το Σούνιο ως τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις και στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με τη φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20.00-22.00), αλλά και στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά («Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και The Underground Youth Orchestra, στις 21.00).

στη Θεσσαλονίκη...

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν οι μουσικοί του δρόμου ως ένδειξη αποδοχής τους από την Πολιτεία, με αφορμή το ατυχές περιστατικό απομάκρυνσης τους από τη Δημοτική Αστυνομία την Άνοιξη που μας πέρασε.

Η Διευθύντρια του Μουσείου, μάλιστα, Πολυξένη Αδάμ - Βελένη, μετά το επεισόδιο αυτό, τονίζει πως η πόλη ξεσηκώθηκε και τους υποστήριξε. «Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικούς μουσικούς, που σε καιρούς τόσο δύσκολους προσπαθούν να ψυχαγωγήσουν την πόλη με την τέχνη τους, ενδεχομένως βγάζοντας και κάποιο μεροκάματο». 

Η συναυλία θα γίνει στον κεντρικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης 21.30.

...και στην Κρήτη.

Καταληκτικά, μοναδικό θα είναι και το θέαμα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον υποβλητικό χώρο Ρόκκας στην Κίσσαμο Χανίων Κρήτης, όπου στις 7/8 θα κορυφωθούν οι «Γιορτές Ρόκκας 2017», περιλαμβάνοντας συμφωνική συναυλία με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων - ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.



 

 


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper