Η «αιώνια» ερωμένη του Χίτλερ που αυτοκτόνησε 24 ώρες αφότου τον παντρεύτηκε

Η «αιώνια» ερωμένη του Χίτλερ που αυτοκτόνησε 24 ώρες αφότου τον παντρεύτηκε

Πέρασαν 72 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Αδόλφος και η Εβραία «Κυρία Χίτλερ» έδωσαν τέλος στη ζωής τους λίγο πριν την κατάρρευση του Ναζισμού.

Η 30η Απριλίου του 1945 θα έμενε στην ιστορία ως «η ημέρα που πέθανε ο Χίτλερ». Δεν ήταν, όμως, μόνο ο θάνατος του διαβόητου δικτάτορα που κάνει αυτή την ημέρα αξιομνημόνευτη. Είναι και η δυνατή ερωτική ιστορία με το άσχημο τέλος που δεν περιμέναμε ποτέ από έναν άντρα σαν τον Αδόλφο να έχει ζήσει. Πρωταγωνίστρια σ’ αυτή ήταν η Εύα Μπράουν.

Πανέμορφη, απόμακρη, με αυτοκτονικές τάσεις μα πάντα πιστή στον Χίτλερ. Έτσι θα περιέγραφε κανείς την Εύα Μπράουν την εποχή που ο Αδόλφος μεσουρανούσε. Ήταν ερωμένη του για 13 ολόκληρα χρόνια και σύζυγός του για ένα μόλις εικοσιτετράωρο.

«Μόνο η κ. Μπράουν και ο Γερμανικός Ποιμενικός μου είναι πιστοί και ανήκουν σε μένα», συνήθιζε να λέει ο Φύρερ στον κύκλο του για την κρυφή του σχέση με την Γερμανίδα εβραϊκής καταγωγής (όπως αποδείχθηκε πολλά χρόνια αργότερα).

Γεννημένη το 1912, είχε 23 χρόνια διαφορά από τον μεγάλο της έρωτα. Εκείνη μετά βίας κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο έτος στη Σχολή Επιχειρήσεων στην οποία φοιτούσε, καθώς παράλληλα εργαζόταν ως γραμματέας σε κάποιο ιατρείο. Τον Χίτλερ τον γνώρισε στα 17 της.

Την εποχή εκείνη είχε πιάσει δουλειά ως μοντέλο στο στούντιο φωτογραφίας του επίσημου φωτογράφου του ναζιστικού κόμματος, Χάινριχ Χόφμαν.

«Γνώρισα έναν ώριμο κύριο με πολύ αστείο μουστάκι», θα έλεγε λίγο αργότερα στις φίλες της για τον Αδόλφο, ο οποίος της είχε συστηθεί με το παιδικό του παρατσούκλι «Χερ Βολφ». Από την ημέρα που τη γνώρισε δεν έπαψε ποτέ να την συναντά κρυφά.

Η Εύα ήταν τότε σε δεύτερη μοίρα για τον καρδιοκατακτητή Χίτλερ. Η αρχές της δεκαετίας του ’30 τον βρήκαν δεσμευμένο με τη Γερμανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Ρενάτε Μίλερ. Παράλληλα, είχε σχέση και με τη νεαρή ανιψιά του, Γκέλι Ράουμπαλ, κόρη της ετεροθαλούς του αδερφής του, Άνγκελα Ράουμπαλ.

Απόπειρα αυτοκτονίας για… λίγη προσοχή

Η ζήλεια της Εύα Μπράουν ήταν τεράστια. Ήξερε πως ο αγαπημένος της αρέσκεται να φλερτάρει με όμορφες γυναίκες που θαύμαζαν την απόκοσμη συμπεριφορά του. Πίστευε, όμως, πως καμία δεν θα ήταν ποτέ σε θέση να τον αγαπήσει με τον τρόπο που το έκανε εκείνη.

Το 1932, στην ηλικία των 20 χρόνων, κάνει την πρώτη της απόπειρα αυτοκτονίας. Είχε αυτοπυροβοληθεί στον λαιμό με το όπλο του πατέρα της, προκειμένου να… κερδίσει λίγη περισσότερη προσοχή από τον Χίτλερ. Τότε ήταν που ο Φύρερ κατάλαβε πόσο εξαρτημένος ήταν από εκείνη.

Έναν χρόνο μετά, το 1933, ο Χίτλερ ανεβαίνει στη εξουσία και η φυσιογνωμία του ξεκινά να αποτελεί την πιο μισητή της πολιτικής ιστορίας.

Ακόμα μία απόπειρα λαμβάνει χώρα το 1935, αυτή τη φορά με υπνωτικά χάπια. Ο λόγος ήταν πως δεν τον έβλεπε όσο θα ήθελε, καθώς εκείνος είχε μετακομίσει στην έδρα του Τρίτου Ράιχ στο Βερολίνο, ενώ εκείνη ζούσε μόνιμα στο Μόναχο.

Για να την καθησυχάσει, της νοίκιασε στα περίχωρα του Μονάχου μια πολυτελή βίλα με προσωπικό σοφέρ, μια ολοκαίνουργια Mercedes και υπηρέτρια, μέσα στην οποία η Εύα θα απολάμβανε όλα όσα ο υπόλοιπος γερμανικός λαός στερούνταν.

Γυμναζόταν, διάβαζε αμερικανικά περιοδικά, εξασκούσε το αγαπημένο της χόμπι, τη φωτογραφία και περνούσε ώρες ξεγνοιασιάς στον κινηματογράφο αλλά και παρακολουθώντας τηλεόραση. Είχε πάντα τα πιο ακριβά ρούχα και κοσμήματα. Ο Χίτλερ, άλλωστε, είχε πάντα τον τρόπο να βρίσκει χρήματα και να μεγαλώνει την δική του περιουσία με κόπους άλλων.

Κάπνισμα, γυμνισμός & γυμνές φωτογραφίες

Το 1936 μετακομίζει μόνιμα με τον Αδόλφο στο εξοχικό του στις Βαυαρικές Άλπεις, με την καθημερινότητά της να αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για εκείνον.

Της είχε, όμως, τόσο μεγάλη αδυναμία που της συγχωρούσε κάθε «απαράδεκτη» συμπεριφορά ή συνήθεια: Από το κάπνισμα και την κατανάλωση κρέατος (εκείνος ήταν φανατικός χορτοφάγος) μέχρι τον γυμνισμό στην παραλία και τις γυμνές φωτογραφίσεις που εκείνη λάτρευε να κάνει.

Η Εύα Μπράουν εξακολουθούσε να ζει. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με την πρώην του σατανικού πολιτικού, Ρενάτε Μίλερ, η οποία το 1937 έδωσε τέλος στη ζωή της πηδώντας από το παράθυρο νοσοκομείου του Βερολίνου, όπου νοσηλευόταν για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Ο θάνατός της τον ταρακούνησε πολύ και τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως ίσως οι γυναίκες έχουν ανάγκη περισσότερη προσοχή από όση εκείνος είχε συνηθίσει να δίνει σε εκείνες με τις οποίες κοιμόταν.

Ρενάτε Μίλερ

Παρά το γεγονός πως ο δεσμός τους στο Τρίτο Ράιχ ήταν γνωστός, το Ναζιστικό Κόμμα τόνιζε συνεχώς τη σημασία του να διατηρηθεί η σχέση Χίτλερ – Μπράουν κρυφή. Η δημοσιότητα μόνο καλό δεν θα του έκανε, καθώς η γοητεία που ασκούσε στις γυναίκες ήταν αυτή που του χάρισε την πολιτική εξουσία. Ήταν γνωστό πως η ψήφος των γυναικών έδωσε δύναμη σ’ αυτόν και την ιδεολογία του.

Η σεξουαλική στέρηση που εξόργιζε την Εύα Μπράουν

Οι Γερμανοί ελάχιστα ήξεραν για τη ζωή του. Ο ίδιος επέμενε να δηλώνει πως «οικογένειά του είναι ο γερμανικός λαός», ωστόσο η αλήθεια ήταν άλλη. Ο Χίτλερ φοβόταν την οικογένεια. Αυτό τουλάχιστον είχε εξομολογηθεί στον στενό του κύκλο, λέγοντας πως δεν ήθελε να παντρευτεί για να μην αναγκαστεί να κάνει παιδιά.

Ο λόγος; Ήταν βέβαιος πως οι απόγονοί του δεν θα κληρονομούσαν τη δική του ευφυΐα…

Οι συνεργάτες του επέμεναν να βλέπουν την Εύα Μπράουν ως «αιώνια ερωμένη του». Η ίδια από τη μεριά της έβλεπε τα πράγματα διαφορετικά.

Δεν έπαψε ποτέ να παραπονιέται πως τον στερείται σεξουαλικά, αφού εκείνος ήταν μονίμως απασχολημένος με το κόμμα και τις πολιτικές του υποχρεώσεις. Ακόμα κι όταν βρίσκονταν μόνοι τους, ο Χίτλερ επέμενε να συζητά μαζί της θέματα πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου, αφήνοντας στην άκρη το ερωτικό στοιχείο.

Περνούσαν πολλές ώρες μαζί στο γραφείο του τρώγοντας σοκολατάκια και πίνοντας κονιάκ. Το σεξ έμενε διαρκώς σε δεύτερη μοίρα.

Το μεγάλο μυστικό της Εύα που ο Χίτλερ δεν έμαθε ποτέ

Είχε γίνει ο σκιά του, ο «αφανής ήρωας» πίσω από τη δική του επιτυχία. Ήταν η πιο ένθερμη υποστηρικτής του, εκείνη που έμοιαζε να υποστηρίζει τις ρατσιστικές και απάνθρωπες τακτικές του περισσότερο από τον καθένα. Στα μάτια των πολλών, εκείνος ήταν ο πιο απεχθής άντρας που γέννησε ποτέ η Γερμανία.

Στα δικά της, ήταν ο απόλυτο ήρωας, εκείνος που για χάρη του άξιζε να πεθάνει. Και θα πέθαινε.

Οι τελευταίες μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πλησίαζαν. Οι μέρες του Ναζισμού ήταν μετρημένες και ο Χίτλερ το γνώριζε καλά αυτό.

Στις 22 Απριλίου του 1945, καταρρέει ψυχικά και σωματικά. Ήταν η ημέρα που πληροφορήθηκε πως η επίθεση που είχε διατάξει για την άρση της πολιορκίας του Βερολίνου δεν είχε πραγματοποιηθεί. Και η αιτία ήταν αυτή που τον διέλυσε: Ο αρχηγός των μονάδων των S. S. Steiner την είχε θεωρήσει το σχέδιο μη εφαρμόσιμο.

Πολλά χρόνια αργότερα, οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα πως την περίοδο εκείνη, ο Φύρερ είχε ακόμα έναν λόγο να παραδίδει τα όπλα: Τη νόσο του Πάρκινσον η οποία ήταν πια σε προχωρημένο στάδιο.

Μεταγενέστερες έρευνες κάνουν λόγο για και για εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, ακριβώς όπως συνέβαινε και με την πρώην του, Ρενάτα Μίλερ.

Στα μάτια του Χίτλερ όλοι πλέον έμοιαζαν εχθροί, ακόμα και οι φανατικοί υποστηρικτές του. Η Εύα Μπράουν μετακομίζει στο Βερολίνο και εγκαθίσταται στα υπόγεια της Καγκελαρίας όπου βρισκόταν το θωρακισμένο καταφύγιο του Χίτλερ.

Γνώριζε πως το τέλος πλησιάζει, όμως αρνήθηκε να φύγει από κοντά του. Εκείνος από τη μεριά του, ήταν τόσο εξουθενωμένος ψυχικά που μοίραζε δηλητήριο σε όσους «πιστούς» δεν εγκατέλειπαν το καταφύγιό του, προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα που θα έρχονταν.

Ο γάμος και η νύφη με το μαύρο φόρεμα

Ο αδίστακτος πολιτικός παντρεύεται τελικά την Εύα Μπράουν, στις 29 Απριλίου του 1945, λίγο πριν την εισβολή των συμμάχων στο Βερολίνο .Ήταν μαζί 13 χρόνια. Από «ερωμένη» την έκανε «κυρία Χίτλερ», σα να της το χρωστούσε για την πίστη και την υποστήριξή της.

Ο γάμος τους ήταν πολιτικός και πραγματοποιήθηκε μέσα στην Καγκελαρία με τη νύφη να φορά ένα μαύρο φόρεμα από μετάξι.

Την επόμενη μέρα, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, το ζευγάρι κλείνεται σε ένα δωμάτιο του καταφυγίου. Η Εύα Μπράουν αυτοκτονεί με υδροκυάνιο. Τέλος στη ζωή του δίνει και ο Φύρερ βάζοντας το πιστόλι στο στόμα του και πυροβολώντας. Ο Χίτλερ ήταν τότε 56 ετών. Εκείνη μόλις 33 και πιθανότατα έγκυος.

«Είδα τον Χίτλερ σωριασμένο με το κεφάλι του στο τραπέζι»

«Βρισκόμουν κι εγώ στο καταφύγιο της Καγκελαρίας. Δεν ήθελα να σκέφτομαι πως ήμουν σε ένα καταφύγιο θανάτου. Είδα τον Χίτλερ σωριασμένο με το κεφάλι του στο τραπέζι. Το κορμί της Εύα Μπράουν βρισκόταν στον καναπέ με το κεφάλι της στραμμένο προς εκείνον. Είχε τα γόνατά της σφιχτά στο στήθος της. Φορούσε ένα βαθύ μπλε φόρεμα με λευκούς φραμπαλάδες. Δε θα το ξεχάσω ποτέ», θα εξομολογούνταν πολλές δεκαετίες αργότερα στο BBC ο Ρόους Μιχ, ο τελευταίος εν ζωή μάρτυρας του άδοξου τέλους των Χίτλερ – Μπράουν.

«Παρατηρούσα καθώς σκέπαζαν τον Χίτλερ. Τα πόδια του προεξείχαν καθώς με προσπέρασαν μεταφέροντας τον για να τον κάψουν. Άρχισα να πιστεύω πως όσους βρισκόμασταν εκεί μέσα θα μας εκτελούσαν οι στρατιώτες των αντιπάλων, καθώς ήμασταν οι τελευταίοι μάρτυρες», εξομολογήθηκε ο Μιχ στα 92 του χρόνια.

Επιλοχίες, στρατιώτες της προσωπικής του φρουράς και υπηρέτες του Χίτλερ, έκαψαν τα πτώματά τους και τα έθαψαν μέσα σε έναν μεγάλο κρατήρα από βόμβα, έξω ακριβώς από το καταφύγιο.

Λίγο αργότερα, οι σοροί απομακρύνονται από τον κρατήρα από τους Σοβιετικούς, οι οποίοι τις μετάφεραν σε μυστική τοποθεσία κάπου κοντά στο Μαγδεμβούργο της Ανατολικής Γερμανίας. Λέγεται πως εκεί έμειναν θαμμένα μαζί με τα μέλη της οικογένειας του υπουργού Γιόσεφ Γκαίμπελς, τα οποία αυτοκτόνησαν ομαδικά.

Οι σωροί της Εύα Μπράουν και του μεγάλου της έρωτα, όπως κι αυτές των Γκαίμπελς, έμειναν εκεί μέχρι τον Απρίλιο του 1970, όταν ο αρχηγός της KGB, Γιούρι Αντρόποφ, διέταξε την αποτέφρωσή τους. Κράτησαν μόνο μέρος του κρανίου και την οδοντοστοιχία του Χίτλερ. Οι στάχτες του ζευγαριού σκορπίστηκαν στον ποταμό Έλβα.

Από την οδοντοστοιχία του πτώματος, ο οδοντίατρος του Χίτλερ επιβεβαίωσε μέσω μιας παλιάς ακτινογραφίας πως πράγματι επρόκειτο για τον σατανικό δικτάτορα.

Μήπως η σορός που βρέθηκε δίπλα στην Εύα Μπράουν δεν ήταν ο Χίτλερ;

Παρά το γεγονός πως πέρασαν τόσες δεκαετίες από την αυτοκτονία του πιο μισητού ζευγαριού του αιώνα –και όχι μόνο-, μέχρι σήμερα υπάρχουν ερευνητές που υποστηρίζουν πως ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε.

Αντιθέτως, θεωρούν πως μετά τον θάνατο της Μπράουν έζησε για πολλά χρόνια κάπου μακριά, με ψεύτικη ταυτότητα.

Η συγγραφέας Σιμόνι Ρενέ Γκερέιρο Ντίας, υποστηρίζει πως ο Χίτλερ πέθανε το 1984 στη Βραζιλία, σε ηλικία 95 ετών, κάτι όμως με το οποίο δύσκολα θα συμφωνούσαν όσοι πίστευαν τα όσα ακούγονταν περί της νόσου Πάρκινσον η οποία λέγεται πως τον είχε χτυπήσει πριν τα 50 του χρόνια.

Ομάδα του FBI, από την άλλη, κάνει λόγο για σκηνοθετημένο θάνατο. Στηριζόμενοι σε επίσημη μαρτυρία εργάτη, ο οποίος κατέθεσε πως είδε ζωντανό τον Χίτλερ τον Μάιο του 1945, έναν μήνα μετά τον υποτιθέμενο (;) θάνατό του, οι πράκτορες θεωρούν πως το πτώμα που βρέθηκε, μεταφέρθηκε από τον Κόκκινο Στρατό εκτός καταφυγίου και κάηκε μαζί με αυτό της Μπράουν, δεν ανήκε στον Φύρερ.

Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, οι Ναζί χρησιμοποίησαν το πτώμα ενός άλλου άνδρα -λίγο πιο κοντού και με μικρότερο κρανίο- καίγοντας το και αφήνοντας το δίπλα σε αυτό της Εύα Μπράουν. Έτσι, ο Κόκκινος Στρατός θα πανηγύριζε τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για το τι ακριβώς συνέβη τότε. Η Εύα, πάντως, έγραψε τη δική της ιστορία στο πλευρό του πιο μισητού ανθρώπου του κόσμου, του οποίοι η φυσιογνωμία εξακολουθεί να προκαλεί τρόμο.

Οι ρίζες της ήταν εβραϊκές, σαν αυτές της ιερόδουλης μητέρας του Χίτλερ. Το μυστικό της, μπορεί να μην αποκαλύφθηκε ποτέ στον Χίτλερ, όπως όλα δείχνουν, όμως, εκείνη γνώριζε την αλήθεια.

Το όνομά της ήταν Εύα Μπράουν. Στα μάτια των πολλών, ωστόσο, θα είναι πάντα «η ερωμένη του Διαβόλου»…


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper