Παίζοντας μεγάλη μπάλα η ¶ΕΚ του Χιμένεθ πέρασε στους ομίλους του Europe League!

  • 25/08/2017 -
  • |

Παίζοντας μεγάλη μπάλα η ¶ΕΚ του Χιμένεθ πέρασε στους ομίλους του Europe League!

Η ΑΕΚάρα είναι εδώ, η ΑΕΚάρα επέστρεψε! Με μεγαλειώδη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ ισοπέδωσαν την πανίσχυρη Μπριζ και πέρασαν πανάξια στους ομίλους του Europa League. Η Ένωση έκανε ένα τρομακτικό πρώτο ημίχρονο και έχοντας τον Αντρέ Σιμόες σε πολύ μεγάλη μέρα, κερδίζοντας το πέναλτι για το 1-0 και κάνοντας το 2-0, έφτασε σε σκορ πρόκρισης πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη οι Βέλγοι τα έπαιξαν όλα για όλα αλλά η αμυντική λειτουργία της ομάδας ανασταλτικά ήταν υποδειγματική. Στο πρώτο ημίχρονο, δε, ο άξονας με τους Σιμόες-Γαλανόπουλο-Μάνταλο, η αμυντική τριάδα των Τσιγκρίνσκι-Βράνιες-Τσόσιτς και τα πλάγια μπακ Μπακάκης-Λόπες «κατάπιαν» τους Βέλγους και δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο. Το κερασάκι στην τούρτα μιας ονειρικής βραδιάς στο Ολυμπιακό Στάδιο μπήκε στο τέλος, με τον MVPτου αγώνα Αντρέ Σιμόες να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να διαμορφώνει μέσα σε αποθέωση το τελικό 3-0! Ένα σκορ που στέλνει την ΑΕΚάρα στους ομίλους του EuropaLeagueπανηγυρικά και στέλνει το μήνυμα (και εντός συνόρων) πως η Ένωση επέστρεψε και μάλιστα πετώντας εκτός Ευρώπης μια πανίσχυρη ομάδα.

Σούπερ ΑΕΚ, ισοπέδωσε την Μπριζ…

Εξαιρετικά λειτούργησε στο πρώτο ημίχρονο το 3-5-2 του Μανόλο Χιμένεθ, καθώς αφενός η ομάδα πατούσε καλά ανασταλτικά -μπλοκάροντας τους Βέλγους- και αφετέρου η ανάπτυξη και η επιθετική λειτουργία ήταν αυτό που ζητούσε ο προπονητής. Η ΑΕΚ με «γεμάτη» μεσαία γραμμή και τους Σιμόες-Γαλανόπουλο-Μάνταλο να κάνουν πολύ μεγάλο ματς, ήλεγξε τον ρυθμό και ασκώντας πίεση και ανελέητο πρέσινγκ στην πρώτη πάσα της Μπριζ, έκλεβε μπάλες και γινόταν απειλητική. Αναμφίβολα η σπουδαιότερη «κιτρινόμαυρη» ευκαιρία, μέχρι να φτάσουμε στην επίτευξη του 1-0 και εν συνεχεία του 2-0, ήταν εκείνη στο 6’, όταν ο Κλωναρίδης δημιούργησε ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, σούταρε αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι… Στην επαναφορά ο καταπληκτικός Λόπες που ανασταλτικά ήταν απροσπέλαστος και επιθετικά… ασταμάτητος με αδιάκοπο τρέξιμο (όπως και ο Μπακάκης από δεξιά), σούταρε πάνω σε σώματα και κέρδισε κόρνερ. Η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα πατούσε όλο και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με την τακτική και τη διάταξη του Μανόλο να λειτουργεί ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ σε όλα τα επίπεδο. Βασικά στοιχεία της τρομερής αυτής εικόνας, πάντως, που έβγαλε η Ένωση ήταν δύο: Πρώτον, ο απόλυτος έλεγχος ανασταλτικά με όλες τις γραμμές να ασκούν απίστευτο πρέσινγκ μη αφήνοντας την παραμικρή ελπίδα στην Μπριζ να χτυπήσει με τους ταχείς παίκτες στην κόντρα… Και δεύτερον, η ταχύτητα στον τρόπο ανάπτυξης, με την ΑΕΚ να χτυπά από τον άξονα και από τα άκρα με την ίδια επιτυχία!

2-0 και «πάρτι» στο ΟΑΚΑ!

Η απόλυτη υπεροχή και κυριαρχία της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο απέφερε καρπούς στο 26’ όταν ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Σιμόες που δεν άφησε κομμάτι του αγωνιστικού χώρου που να μην πατήσει «καταπίνοντας» τους αντιπάλους του αμυντικά, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χόρβαθ. Ο Λάζαρος από τα 11 βήματα ήταν ψύχραιμος, έκανε το 1-0 και έβαλε «φωτιά» στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Η Ένωση με την ψυχολογία στα ύψη από εκεί και πέρα, στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο την Μπριζ, που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και να βρει λύσεις στην «κιτρινόμαυρη» πίεση. Το 2-0 ήταν φυσιολογική εξέλιξη, με την ΑΕΚ να βγάζει αντεπίθεση σεμιναριακού επιπέδου, τον Λόπες να βγαίνει σαν σαΐτα από αριστερά και να σεντράρει υποδειγματικά βρίσκοντας τον Λάζαρο που είχε κεφαλιά στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Σιμόες που ήταν ΠΑΝΤΟΥ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπριζ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να τα παίξει όλα για όλα. Ο Λέκο ανακάτεψε την τράπουλα, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά η ΑΕΚ ήταν σήμερα ΤΕΙΧΟΣ! Οι παίκτες του Χιμένεθ μπορεί να έβγαλαν το πόδι από το γκάζι με το οποίο έπαιζαν για 45’ (κάτι απολύτως φυσικό έχοντας το 2-0), αλλά διαχειρίστηκαν άψογα το ματς στον ανασταλτικό κομμάτι μπλοκάροντας την Μπριζ από άξονα και άκρα. Οι Βέλγοι προσπάθησαν σε δύο-τρεις περιπτώσεις να δημιουργήσουν ρήγματα αλλά όποτε χρειάστηκε ο Ανέστης δήλωσε «παρών», όπως στην φάση του 48’ με την δύσκολη επέμβαση σε πλασέ του Ντένις.

Το ματς γενικά πήγαινε σε αργό τέμπο, κάτι που επεδίωξε η ΑΕΚ, με τον Μανόλο Χιμένεθ μάλιστα με την συμπλήρωση μιας ώρας γυρνά το σύστημα σε 4-4-1-1, βάζοντας τον Γιόχανσον αντί του Λόπες που «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα και αντιπάλους. Η Ένωση άλλαξε σύστημα όχι όμως και φιλοσοφία, δίνοντας χώρο στην Μπριζ που τα έπαιζε όλα για όλα και ήταν λογικό να πιέσει. Από το 65’ και μετά η ΑΕΚ βρήκε χώρους και επί της ουσίας εκείνη ήταν που δημιούργησε τις μεγαλύτερες και κλασικότερες ευκαιρίες, πότε με τον Αλμέιδα και πότε με τον Γαλανόπουλο! Το κερασάκι μιας ονειρικής βραδιάς μπήκε στο 91΄με τον ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ Σιμόες να βγαίνει φάτσα με τον Χόρβαθ και να πλασάρει για το 3-0, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα…

πηγή aek365.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper