Γιάννης Πλούταρχος: Όλη του η δισκογραφία και η καριέρα του μέσα σε 800 λέξεις !!

  • 29/08/2017 - SHOWBIZ - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Γιάννης Πλούταρχος: Όλη του η δισκογραφία και η καριέρα του μέσα σε 800 λέξεις !!

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του  1970 σε ένα μικρό χωριό έξω από τον Ορχομενό που ονομάζεται Μαυρόγια. Για πρώτη φορά τραγούδησε επαγγελματικά σε ένα μικρό μαγαζί στον Κορυδαλλό.  Απογοητευμένος από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο του τραγουδιού, τον εγκατέλειψε δυο φορές και ασχολήθηκε με άλλα επαγγέλματα και ιδιαίτερα την κομμωτική προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. 

Ωστόσο επανήλθε στο χώρο. Δυο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, τραγούδησε σε κέντρο της παραλιακής. Ακολούθησαν μεγάλα αθηναϊκά μαγαζιά, όπου συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Πουλόπουλος  η Σακελλαρίου ο Αδαμαντίδης,  αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, όπως ο Ρόκκος  ο Μαζωνάκης κ.ά.

Την περίοδο εκείνη συναντήθηκε με το Δημήτρη Κορδατζή και τον Ηλία Φιλίππου, που τον έφεραν σε επαφή με τον πρώτο του παραγωγό, το Γιώργο Μακράκη. Στον τελευταίο οφείλεται και το ψευδώνυμο "Πλούταρχος".

Έτσι ο Γιάννης Πλούταρχος μπήκε στη δισκογραφία και κυκλοφόρησε το 1998  την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μόνο εσύ». Ενάμιση μήνα πριν από την κυκλοφορία του δίσκου, είχε κυκλοφορήσει ένα CD single που περιείχε 3 από τα τραγούδια του δίσκου. Από τα 15 συνολικά τραγούδια, ξεχώρισαν τα «Μήπως έρθεις» και «Ένας Θεός».

Μετά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, συμμετείχε σε ντουέτο με την Κωνσταντίνα στο τραγούδι «Η καρδιά μου είναι ζαλισμένη» και με τον Στέλιο Διονυσίου στην «Ορεστιάδα», τραγούδια που περιλαμβάνονται αντίστοιχα στους δίσκους των δυο καλλιτεχνών.

Η επόμενη προσωπική του δουλειά με τίτλο «Υπήρχαν όρκοι» με 15 τραγούδια, που κυκλοφόρησε το 2000  ήταν αυτή που τον έκανε ευρέως γνωστό και τον κατέστησε διάσημο καλλιτέχνη. Σε αυτό το δίσκο παραγωγός ήταν ο Άγγελος Σφακιανάκης καθώς ο Γιώργος Μακράκης είχε αποχωρήσει από την MINOS-ΕΜΙ.

Ακολούθησαν το2001 το «Μικρές φωτογραφίες» με 16 τραγούδια που πούλησε πάνω από 150.000 αντίτυπα και το 2002  το «Δεν είναι ο έρωτας...παιδί της λογικής» με 17 τραγούδια. Στα Βραβεία Ελληνικής Μουσικής ΑΡΙΩΝ 2002 κέρδισε διακρίσεις για το «Μικρές φωτογραφίες»: αυτές του καλύτερου λαϊκού δίσκου αλλά και του καλύτερου δίσκου της χρονιάς, του καλύτερου video clip, του καλύτερου λαϊκού τραγουδιστή αλλά και του καλύτερου τραγουδιστή της χρονιάς.

Η επιτυχία που γνώρισε το «Δεν είναι ο έρωτας...παιδί της λογικής» ήταν τόσο μεγάλη που το 2003  επανακυκλοφόρησε με ένα επιπλέον νέο τραγούδι, το «Ποιο μονοπάτι» καθώς και bonus DVD με 9 video clip. Αυτή η δουλειά έγινε τριπλά πλατινένια, όπως και το «Πάει λίγος καιρός...», που κυκλοφόρησε και αυτό το 2003,  με 19 τραγούδια και που επίσης επανακυκλοφόρησε το 2004 με ένα επιπλέον τραγούδι, το κλασικό «Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη  Το εν λόγω τραγούδι περιλαμβάνεται στο album "ΦΩΣ" το οποίο περιέχει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνευμένα σε σύγχρονο ύφος από κορυφαίους καλλιτέχνες και είναι το soundtrack των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Image may contain: 1 person

Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε στο "Ποσειδώνιο" για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος χωρίς καμία διακοπή.

Το 2005 βρήκε τον Γιάννη Πλούταρχο, μακριά από τα νυχτερινά μαγαζιά, να πραγματοποιεί την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό με σταθμούς κατά σειρά το Τορόντο, το New Jersey, τη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη  το Σικάγο  τη Μελβούρνη το Σίδνει , την Αφρική και την Λευκωσία 

Ταυτόχρονα επέστρεψε στην δισκογραφία αφού κυκλοφόρησε η έκτη του κατά σειρά δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όλα σε σένα τα βρήκα» και 14 τραγούδια που έγινε διπλά πλατινένιο. Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Αντώνης Βαρδής ο Νίκος Τερζής ο Χρήστος Κυπαρίσσης και ο Αλέξης Σέρκος. Ακολούθησε και η επιστροφή του στις πίστες.

Το 2006 ο Γιάννης Πλούταρχος συμμετείχε σε ντουέτο με την Κωνσταντίνα στο τραγούδι «Τι μπήκε ανάμεσά μας" που περιλαμβάνεται στον δίσκο της ενώ κυκλοφόρησε και η έβδομη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Κρυμμένα μυστικά» και 16 τραγούδια που έγινε διπλά πλατινένιο. Ακολούθησε την επόμενη χρονιά ένα διπλό Best Of album με τίτλο «Στιγμές» που περιελάμβανε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, 6 νέα κομμάτια καθώς και bonus DVD με 19 video clip. Το εν λόγω άλμπουμ ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις και έγινε πλατινένιο.

Image may contain: 1 person, smiling

Το 2008 κυκλοφόρησε το album "Ό,τι γεννιέται στην ψυχή" με έντονο το έντεχνο χρώμα το οποίο και έγινε πλατινένιο, ενώ "μετακόμισε" από το Κέντρο Αθηνών στο ΡΕΞ. Το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησε την πρώτη και μεγάλη καλοκαιρινή του περιοδεία η οποία και γνώρισε επιτυχία. Η τελευταία του επιτυχία ακούει στον τίτλο "Το φωνάζω" το οποίο έχει γίνει το hit του καλοκαιριού.

Το 2010 κυκλοφόρησε το album "Προσωπικά Δεδομένα" με 17 καινούργια τραγούδια συν τα κομμάτια "Το φωνάζω" και "Θησαυρός" τα οποία είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα ψηφιακά. Το συγκεκριμένο album έγινε επτά φορές πλατινένιο.Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκίνησε και πάλι τις νυχτερινές του εμφανίσεις για την άνοιξη του 2010  σε χώρο στην Ιερά Οδό με την ονομασία "Acro" στις 8/4/10.

Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς τον βρίσκει στο νυχτερινό κέντρο "COSMOStage", ενώ τον Φεβρουάριο του 2011  συναντιέται δισκογραφικά με έναν από τους Ιταλούς ερμηνευτές, τον Albano Carrisi στον δίσκο "Δυο Φωνές Μια Ψυχή" ο οποίος από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας ξεπέρασε τις 160.000 πωλήσεις, εγκαινιάζοντας έτσι την μετεγγραφή του στην Heaven Music. Ο εν λόγω δίσκος έγινε δεκαπέντε φορές πλατινένιος. Αυτή η συνεργασία τους, οδήγησε τον Γιάννη Πλούταρχο να συμμετέχει στο SanRemo Music Festival κατακτώντας μάλιστα και το πρώτο βραβείο καλύτερης ερμηνείας, ερμηνεύοντας μαζί με τον Albano και την διεθνούς φήμης υψίφωνο Δήμητρα Θεοδοσίου το Va, pensiero του Giuseppe Verdi.

Image may contain: 1 person

Ο Νοέμβριος του 2011  τον βρίσκει για μία ακόμη χρονιά στο νυχτερινό κέντρο "COSMOStage", όπου παράλληλα κυκλοφορεί και την νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Η Δύναμη του Έρωτα", η οποία από την πρώτη ημέρα κιόλας κυκλοφορίας έγινε διπλά πλατινένια. Μετά το πέρας των εμφανίσεών του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει την δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία της καριέρας του, μετά από αυτήν του 2009, με αφετηρία την Αμερική και τον Καναδά γνωρίζοντας την αποθέωση από τους ομογενείς. Η συνέχεια της περιοδείας τον βρίσκει σε επιλεγμένους σταθμούς ανά την Ελλάδα  και την Ευρώπη, ρίχνοντας αυλαία στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο του 2012.

Image may contain: 2 people, people smiling, indoor

Μετέπειτα, και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2013 ο Γιάννης Πλούταρχος κυκλοφορεί τη 13η κατά σειρά προσωπική δισκογραφική δουλειά του με τίτλο "Κάτω απ' τον ίδιο ήλιο", η οποία μέσα σε μόλις 7 ημέρες διάθεσης γίνεται διπλά πλατινένια. Η άνοιξη φέρνει και την πρώτη επί σκηνής μεγάλη συνεργασία του καλλιτέχνη. Ο Γιάννης Πλούταρχος συναντά την Πέγκυ Ζήνα  στο νυχτερινό κέντρο "Θέα" σε ένα μουσικό πρόγραμμα που γνώρισε την ευρεία αποδοχή του κοινού. Τη σκυτάλη στον ίδιο χώρο στο πλευρό του τραγουδιστή παρέλαβε ο Νίκος Οικονομόπουλος 

Image may contain: 2 people

Το Δεκέμβριο του 2013 γνωστοποιείται η επιστροφή του καλλιτέχνη στη MINOS - EMI και μετά από λίγες ημέρες ανακοινώνεται και η επικείμενη συνεργασία του με τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα  στη σκηνή του θεάτρου «Παλλάς» η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2014. Το 2015 έπειτα από την έναρξη της στρατιωτικής θητείας του Κωνσταντίνου Αργυρού, Ο Γιάννης Πλούταρχος παίρνει την θέση του και εμφανίζεται μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη  στο Posidonio. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την συνεργασία του στο Teatro με τον Παντελή Παντελίδη όπου εσπασαν κάθε ρεκόρ προσέλευσης κοινού στις 134 εμφανίσεις τους. Φέτος θα τον δούμε στο Φωταέριο με τον Ηλία Βρεττό σε ένα πρόγραμμα λαικό και με αρκετές δόσεις της εποχής όσο αφορά το ρεπερτόριο.  Αυτός είναι ο Γιάννης Πλούταρχος μέχρι σήμερα.... 

Image may contain: 1 person, closeup and text

Ας δούμε και την δισκογραφία του....

  • Γιάννης Πλούταρχος - CD Single (1998)
  • Μόνο εσύ (1998)
  • Υπήρχαν όρκοι (2000)
  • Μικρές φωτογραφίες (2001)
  • Δεν είναι ο έρωτας...παιδί της λογικής (2002) - 2 εκδόσεις
  • Πάει λίγος καιρός (2003) - 2 εκδόσεις
  • Όλα σε σένα τα βρήκα (2005)
  • Κρυμμένα μυστικά (2006) - 2 εκδόσεις
  • Στιγμές (2007) [Best of + 6 νέα τραγούδια] - 2 εκδόσεις
  • Ο,τι γεννιέται στην ψυχή (2008)
  • 10 χρόνια μαζί - TV ZΑΠΙΝΓΚ (2009)
  • Το φωνάζω - Digital Single (2009)
  • Οι μεγαλύτερες επιτυχίες - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (2009)
  • Θησαυρός - Digital Single (2009)
  • Προσωπικά δεδομένα (2010) - 2 εκδόσεις
  • Δύο φωνές μία ψυχή (2011) - 2 εκδόσεις
  • 24 ώρες - Digital Single (2011)
  • Σε θέλω - Digital Single (2011)
  • Δεν τηλεφώνησες - Digital Single (2011)
  • Η δύναμη του έρωτα (2011)
  • Κάτω απ’ τον ίδιο ήλιο (2013)
  • Ο άνθρωπος σου (2014)
  • Θέμα Χρόνου (2016)


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper