Εφαρμογή αξιολόγησης - Εγκύκλιος του Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης

Εφαρμογή αξιολόγησης - Εγκύκλιος του Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης

Εγκύκλιο, σχετικά με το Άρθρο 36 για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, του δημοσιευμένου σε ΦΕΚ ν. 4489/2017 (Α’ 140) «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ και άλλες διατάξεις», που τροποποιεί και συμπληρώνει διατάξεις του ΜΕΡΟΥΣ Β’-«ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» του ν. 4369/2016, απέστειλε προς τους ενδιαφερομένους, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Περιγράφονται, αναλυτικά,

  • ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στα κυριότερα σημεία, αναγράφονται τα εξής:

1. Η συμπλήρωση των εντύπων αξιολόγησης δύναται εφεξής να γίνεται με πρωτοβουλία του αξιολογούμενου ή του αξιολογητή χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη διάθεση αυτών από το Εθνικό Τυπογραφείο ή σχετικό αίτημα της οικείας Διεύθυνσης Προσωπικού ή Διοικητικού.

2. Το Έντυπο Α’ συμπληρώνεται από υπαλλήλους που έχουν ασκήσει εν τοις πράγμασι καθήκοντα προϊσταμένου οποιουδήποτε επιπέδου, όπως προβλέπεται στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου δεύτερου του ν.4464/2017 (Α’ 46), και όχι με κατά πλάσμα δικαίου εξομοιούμενες θητείες προϊσταμένου που είχαν προβλεφθεί με ειδικές διατάξεις.

Επίσης διευκρινίζεται ότι η άσκηση καθηκόντων θέσεων ευθύνης περιλαμβάνει και την με οιονδήποτε νόμιμο τρόπο άσκηση καθηκόντων προϊσταμένου, όπως π.χ. τη νόμιμη αναπλήρωση βάσει των διατάξεων του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα ή τοποθέτηση προϊστάμενων βάσει ειδικών διατάξεων.

  • ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2016

Αντίστοιχα,

1. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, ο αξιολογούμενος υποχρεούται να προμηθευτεί και να υποβάλει στον Α’ αξιολογητή την έκθεση αξιολόγησής του, κοινοποιώντας την ταυτόχρονα στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού.

2. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης από τον αξιολογούμενο, ο Α’ αξιολογητής υποχρεούται να υποβάλει στον Β’ αξιολογητή την έκθεση αξιολόγησης, και να την κοινοποιήσει στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού.

3. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης από τον Α’ αξιολογητή, ο Β’ αξιολογητής υποχρεούται να υποβάλει στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού ή Διοικητικού την έκθεση αξιολόγησης.

4. Οι αξιολογητές των υπαλλήλων αν υπαιτίως δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, δεν δύνανται να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων.

 

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο η εγκύκλιος


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper