Ντόναλντ Τραμπ: «Στηρίζουμε την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους»

Ντόναλντ Τραμπ: «Στηρίζουμε την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους»

Ακριβώς στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, έφτασε στο Λευκό Οίκο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον περίμενε στο κατώφλι του Λευκού Οίκου, με τους δύο άντρες να ξεκινούν ως είθισται τις κοινές δηλώσεις τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ένα τέταρτο περίπου μετά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, καλωσορίζοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κι αφού αναφέρθηκε στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε πως, οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους επιπλέον βοήθειας - στήριξης προς την Ελλάδα, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως, «σίγουρα θα επιστρέψει», αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει περάσει και το «σπουδαίο έργο», που έχει παραγάγει. 

«Έχουμε μία μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα. Έχουμε υπάρξει πάρα πολύ καλοί φίλοι και σπουδαίοι σύμμαχοι και ανυπομονούμε για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει» ολοκλήρωσε ο κ. Τραμπ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με τη σειρά του, αφού ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, τόνισε ότι, η συγκυρία (σ.σ. της συνάντησης) είναι παρά πολύ σημαντική. «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μία ευαίσθητη περιοχή. Υπήρξε αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η ελευθερία και η δημοκρατία. Αξίες τις οποίες μοιραζόμαστε. Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή για μένα».

 

Οι κοινές δηλώσεις Ντ. Τραμπ - Αλ. Τσίπρα

«Ελπίζω η Ελλάδα να πετύχει σύντομα ρεκόρ, όπως αυτό στο Αμερικανικό χρηματιστήριο, που σημείωσε επίπεδο-ρεκόρ σήμερα» είπε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού και η φιλία των δυο λαών είναι μεγάλη», είπε ο κ. Τραμπ.

«Στηρίζουμε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», συνέχισε ο Αμερικανός Πρόεδρος και χαρακτήρισε εξαιρετικά καρποφόρα και εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την φιλοξενία στην Βάση της Σούδας και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν από την κρίση που χτύπησε τους Έλληνες και παρέχει τρομερές ευκαιρίες για επενδύσεις.

Η φιλία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι μακρά και ανθεκτική. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μια κοινή δέσμευση υπέρ της κυριαρχίας και της ελευθερίας» συμπλήρωσε ο κ. Τραμπ.

«Οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα ίσως στο καλύτερο επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η στρατηγική μας συνεργασία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τροφοδοτείται από τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τη σειρά του.

«Η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από ποτέ και η Αθήνα προσβλέπει στην προσέλκυση σημαντικών Αμερικανικών επενδύσεων», πρόσθεσε σε σημείο του λόγου του.

 

 


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper