Δείτε για πρώτη φορά το σπίτι - στρατηγείο του Ιβάν Σαββίδη αξίας 8.000.000 ευρώ!

Δείτε για πρώτη φορά το σπίτι - στρατηγείο του Ιβάν Σαββίδη αξίας 8.000.000 ευρώ!

Γερά το χέρι στην τσέπη βάζει ο Ιβάν Σαββίδης για να εκσυγχρονίσει το στρατηγείο του, σε ένα από τα πιο εμβληματικά διατηρητέα της πόλης, το πασίγνωστο Κόκκινο Σπίτι στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης.

Για την αγορά και τις εργασίες αποκατάστασής του, που θα αρχίσουν την άνοιξη, θα διαθέσει συνολικά περίπου 8.000.000 ευρώ!

Η επένδυση στο Μέγαρο Λόγγου, όπως λέγεται το κοινώς γνωστό Κόκκινο Σπίτι, είναι έτοιμη να αρχίσει έπειτα από έναν μαραθώνιο μελετών και γραφειοκρατικών διαδικασιών, που κράτησε τρία χρόνια. 

Το τριώροφο κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1928 με δαπάνη του Ναουσαίου κλωστοϋφαντουργού Γρηγορίου Λόγγου, παρέμεινε κλειστό επί πολλά χρόνια, με εξαίρεση κάποια καταστήματα του ισογείου που λειτουργούσαν, όπως το παλιό καφενείο Ερμής, η μπιραρία Κουρδιστό Γουρούνι ή (πιο πρόσφατα) η μπουτίκ του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το μέγαρο το 2013 αντί 4.700.000 ευρώ και είχε αποφασίσει να το μετατρέψει σε στρατηγείο των επιχειρήσεών του. Ομως, για να επενδύσει σε αυτό ο ομογενής επιχειρηματίας, έπρεπε να αλλάξει χρήση και να τηρηθεί το γράμμα του νόμου, που αφορά την προστασία των διατηρητέων κτισμάτων και ειδικά όσων φέρουν καλλιτεχνικό διάκοσμο. Αυτό απαιτούσε εγκρίσεις από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, τη Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται και η έκδοση της άδειας δόμησης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει αγοράσει και άλλα διατηρητέα κτίρια-ορόσημα της Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα επενδύσει έως 3.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του μεγάρου, ενώ οι εργασίες θα διαρκέσουν έως 18 μήνες.

πηγή Youweekly.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαββίδη


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper