Acun Ilicali: To SURVIVOR 2, oι θάνατοι, η πτώχευση και η επιτυχία !

Acun Ilicali: To SURVIVOR 2, oι θάνατοι, η πτώχευση και η επιτυχία !

Ο Acun Ilicali παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και μίλησε για τη ζωή του αλλά και τις τραγωδίες που βίωσε.

 

Υπάρχει μια μυθολογία γύρω από το όνομα, το ξεκίνημα και την άνοδο σου. Τελικά, έχεις πράγματι βιώσει την περιπετειώδη ζωή που περιγράφουν τα μίντια;

«Η ζωή μου είναι πώς να το περιγράψω; Σπάνια. Ναι, είναι μοναδική γιατί χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο σημαδεύτηκε από τραγωδίες και απώλειες που θα λύγιζαν τον καθένα. Το δεύτερο είναι αυτό που ζω σήμερα. Μετά από τις δυσκολίες σηκώθηκα στα πόδια μου, ρίσκαρα και βγήκα κερδισμένος. Δεν ήταν εύκολο. Φαντάσου, παντρεύτηκα για πρώτη φορά στα 20 μου. Έναν χρόνο αργότερα έχασα τους γονείς μου σε ένα τραγικό δυστύχημα, σκέψου ότι η κόρη μου ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και η μόνη που επιβίωσε. Χώρισα και για έναν χρόνο δεν έβγαινα από το σπίτι μου. Ήμουν σε κατάθλιψη, απόλυτα μουδιασμένος και ανήμπορος. Τα βάσανα μου, όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Όταν ήμουν 23 ετών πτώχευσα…»

Εννοείς ότι έχασες την οικογενειακή περιουσία;

Ναι. Προσπάθησα να κάνω κάποιες επενδύσεις με τα χρήματα που μου είχε αφήσει ο πατέρας μου και απέτυχα. Έμεινα κυριολεκτικά στον άσο. Και άκου και το άλλο: λίγο αργότερα είχα ένα φρικιαστικό ατύχημα με τη μηχανή μου, όπου ένας αγαπημένος φίλος μου πέθανε κι εγώ έμεινα στο νοσοκομείο για δύο ολόκληρους μήνες.

Έπιασες πάτο δηλαδή…

Πιο κάτω από τον πάτο. Ημουν 24 ετών και δεν έβλεπα φως πουθενά. Χωρίς τους γονείς μου να με στηρίζουν ψυχολογικά, πληγωμένος από τις τόσες απώλειες, είπα στον εαυτό μου: «Ο θεός σε δοκιμάζει κι εσύ πρέπει να επιβιώσεις». Και πράγματι αποδείχθηκα Survivor.

Αλήθεια, πώς συντηρούσες τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου;
Καλή ερώτηση αν σκεφτείς ότι δεν είχα τίποτα στην τσέπη μου. Μηδέν εισόδημα. Αλλά είχα καλούς φίλους, εδραιωμένες σχέσεις με γενναιόδωρους και ευκατάστατους φίλους που ουσιαστικά ανέλαβαν τα έξοδά μου. Αυτοί ήταν που με επανέφεραν στη ζωή. Ακόμα και τώρα, που δεν είμαστε σκλάβοι των χρημάτων, είμαστε μια παρέα. Τα χρησιμοποιούμε απλώς για να ζούμε καλύτερα.

Και πώς εν μέσω αυτού του χάους αρχίζει η καριέρα σου στην τηλεόραση;

Εκείνη την εποχή είχα μόλις κλείσει τα 25. Είχα έναν φίλο που με πρότεινε σε μία εταιρεία παραγωγής για να κάνω δοκιμαστικό ως αθλητικός ρεπόρτερ. Θυμάμαι ότι ο μισθός μου ήταν 100 δολάρια τον μήνα, αλλά παρ’ όλα αυτά ήμουν τρισευτυχισμένος γιατί θα έμπαινα δωρεάν στους σημαντικότερους αγώνες. Πήρα αμέσως τον κολλητό μου και του είπα: «Φίλε, σ’ έφτιαξα. θα βλέπουμε από τις καλύτερες θέσεις ποδόσφαιρο». Με ρώτησε: «Αγόρασες κάρτα διαρκείας;» «Οχι», του απάντησα, «έγινα αθλητικός δημοσιογράφος».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις;

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου εκεί ανακάλυψα ότι ήμουν καλός στο να παίρνω συνεντεύξεις από ποδοσφαιριστές. Σιγά-σιγά καλλιέργησα πολύ στενές σχέσεις με τους κορυφαίους εξ αυτών. Οταν ο μάνατζερ ή ο προπονητής έψαχνε κάποιον τηλεφωνούσε σ’ εμένα και πάντα ήξερα πού είναι ή πώς να τον ηρεμήσω για να επανέλθει στον αγώνα

Αν κατάλαβα καλά, το ταλέντο σου στο να δημιουργείς φιλικές σχέσεις έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην καριέρα σου;

Χωρίς αμφιβολία. Από νωρίς κατάλαβα ότι όταν είσαι πιστός και δεν προδίδεις τους άλλους κι αυτοί με τη σειρά τους σε εμπιστεύονται και σ’ το ανταποδίδουν. Αυτό τελικά λειτουργεί προς όφελος σου.

Πότε ήρθε η επιτυχία; Το γκελ σου στον κόσμο;

Με τον καιρό έγινα αρκετά γνωστός και αποφάσισα να εξαργυρώσω την απήχηση αυτή δημιουργώντας το δικό μου σόου, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Παρουσίαζα μία ταξιδιωτική εκπομπή και επί τέσσερα χρόνια γύριζα τον κόσμο. Πήγαινα στα πιο τρελά μέρη κάνοντας τα πιο τρελά πράγματα. Ηταν μια φανταστική εμπειρία που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Τουρκία και ξέρεις γιατί; Αποτέλεσε ένα παράθυρο στον κόσμο για τους τηλεθεατές


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper