Η ΑΕΚΑΡΑ του Χιμένεθ δεν έχει αντίπαλο. Εξαφάνισε τον Ολυμπιακό και πέρασε στους 4 του Κυπέλλου !

  • 07/02/2018 -
  • |

Η ΑΕΚΑΡΑ του Χιμένεθ δεν έχει αντίπαλο. Εξαφάνισε τον Ολυμπιακό και πέρασε στους 4 του Κυπέλλου !

H AEK πήρε για τα καλά τον αέρα του Ολυμπιακού, καθώς μετά τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, τον νίκησε 2-1 στο κύπελλο(0-0 το πρώτο ματς) και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η επικράτηση της Ένωσης ήταν πιο εύκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, όχι μόνο γιατί πέτυχε δύο γκολάρες με Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο, αλλά γιατί κυριάρχησε απόλυτα και μόνο στο τέλος όταν ξύπνησαν οι ερυθρόλευκοι και μείωσαν στο 83΄ με τον Ταχτσίδη, καρδιοχτύπησαν.

Ο Ολυμπιακός πλέον έμεινε με στόχο μόνο το πρωτάθλημα, αλλά μετά τις απανωτές αποτυχίες, κάποιος θα πρέπει να περισώσει τα κομμάτια του και να τον κρατήσει όρθιο να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος. Με την άμυνα που έχουν οι ερυθρόλευκοι και τις προπονητικές επινοήσεις, δύσκολα θ’ αναστραφεί η κατάσταση. Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν ήταν στον ερυθρόλευκο πάγκο, καθώς εισήχθη στο νοσοκομείο με φλεγμονή σκωληκοειδίτιδας.

Στον Πειραιά είναι έξαλλοι με τον διαιτητή Κομίνη. Αιτία ήταν μια φάση, στην οποία ο Βράνιες ενήργησε αντιαθλητικά, όμως δεν είδε ούτε καν κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Ήταν το 25΄,  όταν ο Βόσνιος παίκτης της ΑΕΚ έπιασε από τον λαιμό τον Μάρκο Μάριν και εν συνεχεία τον κράτησε παρατεταμένα και του έκανε «κεφαλοκλείδωμα»! Ο Κομίνης, επέλεξε να μην βγάλει κάρτα στον αμυντικό της Ένωσης, αλλά να περιοριστεί σε παρατηρήσεις, απόφαση που εξόργισε τους παίκτες και τους παράγοντες του Ολυμπιακού!

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα… δευτερόλεπτα του αγώνα, όμως η πρώτη τελική ήρθε για τον Ολυμπιακό, στο 3′, όταν ο Μιραλάς έκανε μια προσπάθεια από αριστερά, συνέκλινε και έκανε ένα σουτ που έστειλε τη μπάλα άουτ. Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Κούτρη στο 7′, το οποίο πέρασε ψηλά πάνω από το τέρμα του Μπάρκα.

Στο 12′ ήταν η σειρά του Μάριν να δοκιμάσει ένα πλασέ, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα. Στο 17′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πραγματικά καλή στιγμή, όταν από σέντρα του Ομάρ και διώξιμο του Βράνιες, ο Ανσαριφάρντ δοκίμασε ένα σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε.

Στο 18′ ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ: ο Λόπες έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Κονέ δεν κατάφερε να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια ο Προτό πρόλαβε τον Λιβάγια που προσπάθησε να αποκτήσει πλεονέκτημα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Προτό μπλόκαρε σταθερά. Ακολούθησε στο 24′ νέο σουτ του Κονέ, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα (στο 27′), ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, αφού ο Λόπες τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Χριστοδουλόπουλος. Η συγκεκριμένη κίνηση έφερε και αλλαγή στη διάταξη, από 3-4-3 σε 4-2-3-1, με τον Λάζαρο και τον Μπακασέτα να παίζουν στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μπακάκη να γίνεται αριστερός μπακ. Επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 41′, όταν ο Μασούντ -μετά από σέντρα και λάθος διώξιμο- έπιασε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, με το 0-0 είναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου…

Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήταν ένα αρκετά μακρινό σουτ του Κονέ στο 48′, που πέρασε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά μετά ήταν ο Μπακάκης που δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως η κατάληξη ήταν η ίδια. Ωστόσο, στο 57′ η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Σε μια φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Λιβάγια, ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε τη μπάλα στον Μπακάκη, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος που είχε κάνει κίνηση φορ, με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Προτό για το 1-0.

Μάλιστα, στο 64′ η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο, όταν έπειτα από σέντρα του Γκάλο ο Κονέ έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ανάγκασε τον Προτό σε εντυπωσιακή επέμβαση! Και στο επόμενο λεπτό, πάλι από σέντρα του Γκάλο, η μπάλα έφτασε στον Μασούντ στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Ιρανός μόνος έκανε ένα σουτ που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τελικά, το δεύτερο γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ το πέτυχε στο 73′ με έναν εκπληκτικό τρόπο. Ο Κονέ έκανε ένα βαθύ διώξιμο, ο Αραούχο κυνήγησε τη φάση, κοντρόλαρε με το στήθος και με ένα φανταστικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Προτό, κάνοντας το 2-0. Στο 78′ ήταν η σειρά του Μπακασέτα να δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά μετά, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση, ο Σιμόες έκανε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Προτό μπλόκαρε.

Όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης στο 83′, καθώς μείωσε το σκορ σε 2-1. Ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Ταχτσίδης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, στο 87΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμη μια σημαντική στιγμή, με τον Πάρντο να κάνει σέντρα από τα δεξιά, τον Τζούρτζεβιτς να πιάνει σκαστή κεφαλιά μέσα στην περιοχή και τον Μπάρκα να διώχνει σε κόρνερ! Στο 90′ ο Σέρβος απείλησε ξανά με ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος και την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper