Εντός των επόμενων ημερών η Πρόσκληση για τις Παιδικές Χαρές Δήμων

Εντός των επόμενων ημερών η Πρόσκληση για τις Παιδικές Χαρές Δήμων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιο Κοτζά.

Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του υπουργείου για τη χρηματοδότηση έργων και μελετών επισκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου, που πλήγεται κυρίως την περίοδο του χειμώνα, καθώς και για την υλοποίηση έργων υποδομών που αναβαθμίζουν το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κοτζάς έθεσε το ζήτημα της υλοποίησης ενός σημαντικού έργου, που αφορά στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων αποχέτευσης, για τη συλλογή των λυμάτων τριών οικισμών του δήμου και τη μεταφορά τους προς την κεντρική εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας ότι το έργο του δήμου για τη σύνδεση των τριών οικισμών με τον βιολογικό καθαρισμό της Ολυμπίας μπορεί να ενταχθεί στo Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, με το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τους δήμους της χώρας για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, την κατασκευή Παιδικών Χαρών, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ, την αποκατάσταση δημοτικών κτηρίων, έργα αγροτικής οδοποιίας, συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και άλλες δράσεις. Έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, διαφυλάττουν το περιβάλλον και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Εντός αυτού του πλαισίου εκδόθηκαν οι πρώτες Προσκλήσεις ύψους 110 εκατ. ευρώ προς τους δήμους, για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων (50 εκατ. ευρώ) και την προμήθεια μηχανημάτων (60 εκατ. ευρώ), ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η αντίστοιχη Πρόσκληση για την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων, δαπέδων ασφαλείας και λοιπού εξοπλισμού, για την αναβάθμιση Παιδικών Χαρών.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper