Η σειρά που θα σε κάνει να δεις τα reality με άλλο μάτι !

Η σειρά που θα σε κάνει να δεις τα reality με άλλο μάτι !

Εδώ και 18 χρόνια η Ελλάδα έχει αρχίσει να… παράγει μια σειρά από reality shows τα οποία κατά καιρούς έχουν καθηλώσει τον κόσμο μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες του.

Από την αρχή του 2000, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το «Big Brother» στην Ελλάδα, ακολούθησαν αρκετές ακόμα παραγωγές παιχνιδιών ριάλιτι. Κάθε θέματος, για κάθε γούστο και για κάθε ενδιαφερόμενο. Είδαμε παιχνίδια σαν τη «Φάρμα», σαν το «Wall», το «Bar» αλλά και αρκετά ριάλιτι μαγειρικής, όπως το «Masterchef», το «Botrini’s project», το «Ζητείται Chef». Δεν έλειψαν και τα ριάλιτι… γνωριμιών όπως το πρόσφατο «Power of Love» αλλά και αποτυχημένες παραγωγές όπως η έκδοση του Survivor «Ελλάδα – Τουρκία» που σχεδόν κανείς δεν θυμάται αν και πως ολοκλήρωθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά το τελευταίο παιχνίδι το Survivor, τα ριάλιτι έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Τα τελευταία χρόνια με την «έκρηξη» των social media γίνονται viral όλες οι επίμαχες σκηνές που προβάλλονται σε κάθε επεισόδιο και το κοινό ταυτίζεται ή μισεί, ανάλογα με τη συμπεριφορά τους, τους παίκτες που συμμετέχουν σε αυτά τα παιχνίδια. Όλα αυτά συμβαίνουν, μέχρι να παρακολουθήσει κανείς μια εξαιρετική σειρά που προβάλλεται τα τελευταία χρόνια στην Αμερική και την τελευταία διετία και στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τη σειρά «UnReal», την οποία όποιος μπει στη διαδικασία να παρακολουθήσει με προσοχή, θα αρχίσει να βλέπει με… άλλο μάτι, σίγουρα πιο επικριτικό, κάθε είδους reality που προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση. Για πρώτη φορά το «UnReal» προβλήθηκε την 1η Ιουνίου 2015 με πρωταγωνίστρια την Σίρι Απλέμπι η οποία υποδύεται τη «Ρέιτσελ». Μια νεαρή υπεύθυνη παραγωγής σε ένα reality show με το όνομα «Everlasting». Στο παιχνίδι υπάρχει ένας «μνηστήρας» κι αρκετές κοπέλες μπαίνουν στο ίδιο σπίτι μαζί του, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν σε κάθε δοκιμασία για να γίνει η κάθε μια από αυτές η «εκλεκτή» που θα διαλέξει ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.

Η ουσία της σειράς, όμως, είναι άλλη. Το πως καταφέρνει η παραγωγή να χειραγωγήσει τους παίκτες. Η λέξη «χειραγώγηση» είναι το «κλειδί» σε ό,τι έχει να κάνει με τα reality shows. Είναι η πρακτική που χρησιμοποιούν όλες οι παραγωγές τέτοιων παιχνιδιών, καθώς αυτό είναι που θέλει να δείξει η συγκεκριμένη σειρά συνολικά για το περιβάλλον στο οποίο δημιουργούνται τα ριάλιτι και οι ιστορίες τους, για να φτιάξουν τις συνθήκες «δράματος», «ίντριγκας», «χαράς», «λύπης» και κάθε συναισθήματος που μεταφέρεται στις οθόνες μας. Το UnReal δείχνει ουσιαστικά το πως λειτουργούν τα reality shows πίσω από τις κάμερες και πόσο ψεύτικα είναι, σε κάποιες περιπτώσεις, όλα όσα φτάνουν τελικά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες… Ένα από τα «σλόγκαν» της σειράς, άλλωστε, είναι πως «οι κακοί άνθρωποι, κάνουν καλή τηλεόραση»…

πηγή Funtime.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper