Η Ελένη Τσολάκη αναλύει τον μεγάλο φόβο που είχε για τα αεροπλάνα και την απόφαση της να πάει στην Νέα Υόρκη !

Η Ελένη Τσολάκη αναλύει τον μεγάλο φόβο που είχε για τα αεροπλάνα και την απόφαση της να πάει στην Νέα Υόρκη !

Αναλυτικά στο κείμενό της στο elenitsolaki.gr αναφέρθηκε εκτενώς στη φοβία της για τα αεροπλάνα.

Ακολουθεί το κείμενό της

«Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν τον μεγάλο φόβο μου για τα αεροπλάνα. Ναι,  ανήκω κι εγώ σ’ εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που μια εβδομάδα πριν από το ταξίδι, αισθάνονται πως δεν είναι καλά, πως κάτι κακό θα συμβεί. Σωματοποιώ όλα τα άγχη μου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αποφεύγω να μπω στο αεροπλάνο για να κάνω ένα ταξίδι.

Διάβασα πολύ γι αυτό και διαπίστωσα πως δεν είμαι η μόνη (εντάξει αυτό με έκανε να νιώσω κάπως καλύτερα, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει). Η φοβία για τα αεροπλάνα απασχολεί και ταλαιπωρεί πλήθος ανθρώπων και το σίγουρο είναι πως θέλει αρκετή δουλειά με τον εαυτό σου για να κατανοήσεις όσα οι υπόλοιποι σου λένε στη προσπάθεια τους να σε κάνουν να καταπολεμήσεις αυτό τον φόβο.

Έχω ρωτήσει ακόμα και ειδικό για το πώς μπορώ να καταπολεμήσω αυτή μου τη φοβία. Η αλήθεια λοιπόν, είναι πως από μικρή όλο αυτό με παιδεύει σε μεγάλο βαθμό. Φέτος όμως, πήρα τη μεγάλη απόφαση. Όχι, αυτή η φοβία δεν θα μου στερήσει τη δυνατότητα να ταξιδέψω στον κόσμο, να ανοίξω τα μάτια μου, να δω εικόνες, να γνωρίσω ανθρώπους. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως άνθρωπος που έχει ταξιδέψει πολύ, είναι άνθρωπος «πλούσιος».

Αυτός ο πλούτος δεν έχει να κάνει με το που πας, αλλά με το τι ζεις. Τι διαφορετικό βλέπεις, τι μαθαίνεις, πόσο «ανοίγει» το μυαλό σου από ένα ταξίδι. Πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που είχαν τα ταξίδια προτεραιότητα στη ζωή τους. Φέτος λοιπόν, τα κατάφερα και έκανα ένα ταξίδι που όπως για πολλούς, έτσι και για μένα ήταν όνειρο ζωής. Πάντα με γοήτευε να δω από κοντά αυτή τη πολύχρωμη πόλη με τα χιλιάδες λαμπάκια, τους ανθρώπους με τις διαφορετικές κουλτούρες που συνυπάρχουν αρμονικά, τις μεγάλες λεωφόρους που έβλεπα στις ταινίες. Όποιος έχει ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη πιστεύω πως συμφωνεί μαζί μου. Αυτό που συναντά κάποιος εκεί αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη»


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper