Κ. Μητσοτάκης: «Θα είμαστε η κυβέρνηση των αρίστων - Αυτό θα είναι το Δημόσιο»

Κ. Μητσοτάκης: «Θα είμαστε η κυβέρνηση των αρίστων - Αυτό θα είναι το Δημόσιο»

Για την «αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης» και την «εξασφάλιση συνθηκών αξιοκρατίας», μίλησε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Συνέδριο του Σ.Ε.Β., με θέμα «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις».

«Κοιτάξτε, οι κεντρικές αυτές επιλογές εξαρτώνται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι θέλω μια Κυβέρνηση των καλύτερων. Μια Κυβέρνηση πραγματικά αρίστων. Και σε αυτό δεν πρόκειται να υπάρχει καμία οπισθοχώρηση και καμία έκπτωση.

Από εκεί και πέρα η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης είναι μια άλλη υπόθεση. Είχα κάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στο ζήτημα αυτό με αντικειμενικές επιλογές γενικών διευθυντών, διευθυντών, τμηματαρχών, έχουμε όλα τα εργαλεία για να μπορέσουμε να αφήσουμε τη δημόσια διοίκηση να λειτουργεί ακομμάτιστα και, κυρίως, να δώσουμε τη δυνατότητα στους άξιους νέους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι είναι φιλότιμοι, εργατικοί, να αναδειχθούν και να ανέβουν γρηγορότερα τη βαθμίδα της δημόσιας διοίκησης στην ιεραρχία με βάση την πραγματική τους αξία.

Για εμένα η ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση είναι κεντρική πολιτική προτεραιότητα την οποία υπηρέτησα όταν ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά φυσικά όλα ξεκινούν από πάνω, από την ίδια τη συγκρότηση της Κυβέρνησης και της κορυφής της διοικητικής πυραμίδας από την οποία στη συνέχεια εξαρτώνται όλα τα υπόλοιπα. Σας διαβεβαιώνω ότι οι επενδυτές θα δουν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σύνθεση της επόμενης Κυβέρνησης και θα βγάλουν αμέσως τα συμπεράσματά τους. Εάν αυτά τα οποία λέμε πραγματικά τα εννοούμε, αν μιλάμε για πραγματική αξιοκρατία στις επιλογές των υπουργών, των ανθρώπων που θα διαχειριστούν σημαντικές δημόσιες θέσεις ή αν πάλι επαναλαμβάνουμε με την ίδια λογική μιας ποσόστωσης ή κατανομής θέσεων σε κολλητούς και φίλους.

Δεν έχω πρόθεση να το κάνω. Δεν θα δείτε στη δική μου την Κυβέρνηση παραδείγματος χάρη αποτυχημένους πολιτευτές ως διοικητές νοσοκομείων. Αυτά δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Και δεν πρόκειται να επαναληφθούν διότι τα πλήρωσε η χώρα, τα πληρώνει και σήμερα η χώρα διότι μια Κυβέρνηση η οποία ήρθε στην εξουσία επικαλούμενη το νέο, στην ουσία αναπαράγει τις χειρότερες παθογένειες της μεταπολίτευσης. Για τις οποίες και εμείς έχουμε ευθύνη αλλά εμείς, αν μη τι άλλο, έχουμε το θάρρος να πούμε ότι ως εδώ, τέλος αυτές οι πρακτικές, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.»


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper