Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την δολοφονία Δουρουντάκη! Ένταση στα δικαστήρια!

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την δολοφονία Δουρουντάκη! Ένταση στα δικαστήρια!

Θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε λάκκο 5 μέτρων σε χωράφι στον Αλικιανό βρέθηκε ο 70χρονος κτηνοτρόφος Παντελής Δουρουντάκης, ύστερα από την ομολογία των δύο δολοφόνων του, που ήταν δύο αδέρφια 44 και 49 ετών από τα Σφακιά. Η αποκάλυψη των δραστών, προκάλεσε ένταση στα δικαστήρια, καθώς συγγενείς του νεκρού προσπάθησαν να τους λιντσάρουν, ενώ ήδη ο ένας εκ των δύο κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφίες από τον τόπο που εντοπίστηκε το θύμα, τα δύο αδέρφια δολοφόνησαν τον 70χρονο, μετέφεραν το αυτοκίνητο με το άψυχο σώμα του σε νταλίκα και τον πήγαν στην περιοχή του Αλικιανού, όπου και τον έθαψαν για να μην κρύψουν τα ίχνη του.   Αφότου τα δύο αδέρφια έθαψαν τον 70χρονο, έριξαν χώμα και στη συνέχεια πέταξαν και έθαψαν από πάνω του το αγροτικό του όχημα.

 

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τα ξημερώματα τόσο τη σορό του 70χρονου όσο και το αυτοκίνητό του σε ιδιωτικό χώρο.

Ωστόσο, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του εγκλήματος που διέπραξαν τα δύο αδέρφια, που παρότι ομολόγησαν το έγκλημα αλλά και υπέδειξαν το μέρος που βρισκόταν θαμμένο το θύμα, δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει τα αίτια της στυγερής δολοφονίας. Πληροφορίες θέλουν τον έναν εκ τους δύο αδερφούς να «έσπασε», αποκαλύπτοντας στους αστυνομικούς τον τόπο που είχαν θάψει τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών

Η εξαφάνιση του 70χρονου και ο τρόπος με τον οποίο χάθηκαν τα ίχνη του, προκάλεσαν υποψίες στους αστυνομικούς της ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, Παρασκευά Χινόπουλο, οι πρώτες έρευνες οδήγησαν σε υπόπτους και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση και να αποκαλυφθούν οι δράστες.

Αφού σκέπασαν τη σορό με ένα μέτρο χώμα έθαψαν πάνω του το αυτοκίνητο

Ο κ. Χινόπουλος ανέφερε ότι ο 70χρονος εντοπίστηκε θαμμένος σε βάθος 5 μέτρων, σε χώρο στον Αλικιανό. Οι δράστες έθαψαν τον 70χρονο και αφού έριξαν ένα μέτρο χώμα, έθαψαν και το αυτοκίνητό του.

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές αναμένουν τη νεκροψία – νεκροτομή, που θα ρίξει φως στον τρόπο δολοφονίας του 70χρονου.

Συγχαρητήρια για την εξιχνίαση του εγκλήματος έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Γ. Λυμπινάκης, σημειώνοντας ότ οι αστυνομικοί με κόπο και επαγγελματισμό έφθασαν στο αίσιο αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Με τον εντοπισμό της σορού του 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 07 Μάρτιου 2018 σε περιοχή του Δήμου Σφακίων και όπως προέκυψε είναι θύμα ανθρωποκτονίας, ολοκληρώνονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για την υπόθεση αυτή.

Η σορός εντοπίστηκε χθες (21.06.2018) το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, μαζί με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο είχε εξαφανιστεί ο 70χρονος. Στο σημείο μετέβησαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ιατροδικαστής.

Ως δράστες της ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν την 19.06.2018 από την ανωτέρω Υπηρεσία δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση (σχετ. Δελτίο Τύπου 20.06.2018).

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε στα δικαστήρια, λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν μεταφέρθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για να απολογηθούν. Συγγενείς του δολοφονηθέντα, που βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να τους λιντσάρουν, ενώ τους υποδέχθηκαν με ύβρεις και αποδοκιμασίες. Τα επεισόδια αποφεύχθηκαν λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που υπήρχαν στα δικαστήρια.

Προφυλακίστηκε το ένα από τα δύο αδέρφια

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας εκ των δύο αδερφών, 44 ετών, μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα. Ο 44χρονος, όπως και ο αδερφός του, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της περιύβρισης νεκρού.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper