Συντονιστής έκδοσης:

Χάρης Λεμπιδάκης

Τατουάζ : Ο Ορφέας υπόσχεται εκδίκηση και σχεδιάζει την ανατροπή της απόφασης

Τατουάζ : Ο Ορφέας υπόσχεται εκδίκηση και σχεδιάζει την ανατροπή της απόφασης

Ο Ορφέας έρχεται όλο και πιο κοντά με τον Αντώνη και του μιλά για τη δίκη του που πλησιάζει. Ο Ορφέας στο ψυχιατρείο θέλει, για κάθε ενδεχόμενο, να έχει καλές σχέσεις μαζί του, ενώ ο Μάνος από την πλευρά του είναι απελπισμένος με την αλλοπρόσαλλη στάση του και τη βεβαιότητά του ότι θα αθωωθεί: «Δεν πρόκειται να με καταδικάσουν. Οι δικαστές είναι τίμιοι και ηθικοί άνθρωποι και θα καταλάβουν ότι μόνο καλό έκανα στην κοινωνία. Την καθάριζα από τον βούρκο», ισχυρίζεται και ο δικηγόρος του μένει άφωνος.

Με αφορμή τη δίκη, η Ελένη περνά δύσκολες ώρες καθώς αναγκάζεται να ξαναζήσει όλα αυτά που πέρασε με τον Ορφέα, αλλά και όλοι στην οικογένεια Μελά είναι αναστατωμένοι καθώς φτάνει η ώρα που θα καταθέσουν σαν μάρτυρες κατηγορίας.

Η δίκη του Ορφέα αρχίζει και φτάνει η μέρα να καταθέσουν η Αννα, η Μάρθα και ο Παύλος, ενώ όλοι είναι συγκλονισμένοι από τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως. Η Αννα διηγείται τα γεγονότα και μιλά για τις επιθέσεις του Ορφέα εναντίον της. Η Μάρθα είναι συναισθηματικά φορτισμένη και η κατάθεσή της είναι ήπια εναντίον του Ορφέα, ενώ ο Παύλος με μεγάλη οργή ζητά να κλείσουν τον Ορφέα στη φυλακή για πάντα: «Αυτός δεν είναι άνθρωπος, είναι ένα τέρας! Να σαπίσει στην φυλακή», λέει και του έχει ανέβει στο αίμα στο κεφάλι.

Η στιγμή της απολογίας του Ορφέα φτάνει και τους αφήνει όλους άναυδους με τα επιχειρήματά του, το παράλογο σκεπτικό του ότι καθαρίζει τον κόσμο από τη βρομιά. Ομως ανάμεσα στα άλλα που λέει, δίνει και μια «υπόσχεση» στο δικαστήριο στο τέλος της απολογίας του: «Θα αθωωθώ, αυτό είναι σίγουρο. Θα βγω και θα καθαρίσω για πάντα»! Μετά την απολογία του Ορφέα, τον λόγο παίρνει ο Μάνος, αλλά η αγόρευσή του, που κάνει λόγο για διαταραγμένη προσωπικότητα με μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα, δεν θα ικανοποιήσει τον Ορφέα, που για μια ακόμη φορά νιώθει ότι πάει να τον βγάλει τρελό ενώ εκείνος πιστεύει πως έχει τα λογικά του.

Ο Ορφέας γίνεται έξαλλος με την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί ο Μάνος και μετά από έναν μεγάλο καβγά τον απολύει! Η απόφαση του δικαστηρίου να γυρίσει στο ψυχιατρείο φέρνει ανακούφιση στην οικογένεια Μελά και κυρίως στον Σωκράτη, που νιώθει δικαιωμένος από την έκβαση της υπόθεσης. Ο Ορφέας όμως είναι έξαλλος με το αποτέλεσμα, αρνείται να το δεχτεί και αρχίζει να σκέφτεται πώς θα το ανατρέψει...


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος