Γιώργος Καραιβάζ: Ανοιχτή επιστολή στους δημοσιογράφους του ΕΣΡ για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη

  • 21/03/2019 - MEDIA - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Γιώργος Καραιβάζ: Ανοιχτή επιστολή στους δημοσιογράφους του ΕΣΡ για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη

Δε μασάει ποτέ τα λόγια του ο έμπειρος δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη , Γιώργος Καραιβάζ. Λίγα λεπτά μετά το ρεπορτάζ μας  με ντοκουμέντα και έγγραφα που " αδειάζουν " το ΕΣΡ για τον ξαφνικό θάνατο της εκπομπής " Αλήθειες με την Ζήνα " , έρχεται ένα κείμενο - ετυμηγορία του δημοσιογράφου που βάζει πολλά και πολλούς στην θέση τους...

Διαβάστε τι έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook...

" Είχε αποφανθεί κάποτε με ρηματικά απερίφραστο τόνο από το βήμα της Βουλής ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης, Βύρων Πολύδωρας.
Ποινήν εκτίω.
Τί συνιστούσε για τη Δημοκρατία το συγκεκριμένο δίλεκτο; Το αναγκαίο κακό ως απόρροια μιας ευθύνης, υποχρέωσης, ηθικής και δημοκρατικής, για να υπηρετηθεί η έννοια του δημόσιου συμφέροντος. Ανεξαρτήτως προσωπικού άγους. Στο όνομα πάντα της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως και πάλι αντιλήψεων, προσλήψεων (ιδεαλιστικών) και αλληλουχίας από προσλαμβάνουσες.
Στην προκειμένη περίπτωση η ποινή δεν είναι έννοια λεκτικής φόρμας για την αποτύπωση μιας δευτερεύουσας μεταφορικής σημασίας. Είναι η διατύπωση μιας απόφασης του ΕΣΡ που αποστερεί το εύλογο δημοκρατικό δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Από πότε αλήθεια ισχύει ο μωσαϊκός νόμος στο σκεπτικό μιας απόφασης;

Από πότε έχασε το νόημα της η νομική ερμηνεία του πρότερου βίου;

Τρεις ημέρες διακοπή μιας εκπομπής συνιστά πρόδηλα παραβίαση της έννομης καθεστυκίας τάξης, όσο κι αν για τους ιστορικούς, συνιστά αυτό πλάσμα δικαίου και ακόμη ένα φαντασιακό αταβιστικό μύθο, έξω από τη φύση, αλλά προς όφελος των συνεκτικών δεσμών των κοινωνιών.

Οι ρητές απαγορεύσεις, συνιστούν γύψο και κυνήγι μαγισσών.

Το έχουμε ξαναγράψει. Το βίντεο και η προβολή του ήταν απαράδεκτο και εξ ορισμού καταδικαστέα απόφαση. Δεχόμαστε επίσης ότι υπηρέτησε τη μία οπτική της είδησης. Αυτή του δημοσιογραφικού μερκαντιλισμού.

Όλα τα υπόλοιπα όμως; Ως στοιχεία ειδησεογραφικά που όχι μόνο αποτυπώνουν αυτό καθεαυτό το προσωπικό δράμα μιας κοπέλας που ανέβηκε ως φοιτήτρια ένα Γολγοθά για να καταλήξει στο τέλος σταυρωμένη;

Οι δημοσιογράφοι του ΕΣΡ δεν θα δημοσίευαν στα ΜΜΕ που είτε διευθυντεύουν, είτε υπήρξαν και είναι στελέχη, αυτές τις απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, που ειρήσθω εν παρόδω αναδιατυπώθηκαν από το σύνολο του Τύπου; Ηλεκτρονικού και έντυπου; Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας.

Το ερώτημα προς τους δημοσιογράφους του ΕΣΡ είναι ποια και τί είδους δημοσιογραφία υπηρετούν; Των επαγγελματιών συνδικαλιστών, των αφ' υψηλού κριτών, ή στο τέλος των μίσθαρνων εκτελεστών εντολών;

Ας ρωτήσουν όλοι αυτοί οι κυρίες και κύριοι τους αστυνομικούς συντάκτες (υψηλού κύρους και ήθους) των μέσων που εργάστηκαν, τί απ' όλα αυτά ΔΕΝ θα δημοσίευαν. Ίσως οι απαντήσεις που θα λάβουν τους κάνουν ν' αναθεωρήσουν σε ποια απόφαση κατέληξαν.

Σε ότι με αφορά και με δεδομένο ότι λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις, στη συνείδηση μου είναι καταδικασμένοι ως εχθροί της ελευθερίας του λόγου, του Τύπου, της δεοντολογίας " .


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper