Καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας η Νέα Δημοκρατία

Καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας η Νέα Δημοκρατία

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το δημοσιευθέν πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μία κυβέρνηση και ένας υπουργός που βρίσκονται και οι δύο σε αποδρομή, αφήνουν πίσω τους ένα εκπαιδευτικό σύστημα πολύ χειρότερο από αυτό που παρέλαβαν. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και δεσμεύεται ότι ως αυριανή κυβέρνηση θα υλοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος».

 

Πλήρης Δήλωση

«Το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας δεν συνιστά καθ’ οιονδήποτε τρόπο μεταρρύθμιση αλλά συρραφή επί μέρους ρυθμίσεων.

Ρυθμίσεις χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή και χωρίς τις μείζονες τομές που έχει ανάγκη σήμερα η εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ρυθμίσεις που δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως αναπαράγουν παθογένειες του παρελθόντος. Ρυθμίσεις που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε ενώπιον ενός σχεδίου που βρίθει προβληματικών σημείων. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τα εξής:

- Την κατάργηση συλλήβδην των ΤΕΙ της χώρας και την άναρχη και άτακτη διανομή τους στα ΑΕΙ.

- Τις ρυθμίσεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που απορρυθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και εγείρουν ζητήματα ισονομίας.

- Την κατάργηση των Λατινικών από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

- Τις ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία, με τις οποίες συνεχίζεται το σχέδιο υποβάθμισής τους που υλοποιεί η Κυβέρνηση.

Μία κυβέρνηση και ένας υπουργός που βρίσκονται και οι δύο σε αποδρομή, αφήνουν πίσω τους  ένα εκπαιδευτικό σύστημα πολύ χειρότερο από αυτό που παρέλαβαν. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και δεσμεύεται ότι ως αυριανή κυβέρνηση θα υλοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper