Ιησούς από τη Ναζαρέτ και Βίβλος " επιστρέφουν " στον ΑΝΤ1 και το φετινό Πάσχα !

  • 19/04/2019 - MEDIA - Χάρης Λεμπιδάκης
  • |

Ιησούς από τη Ναζαρέτ και Βίβλος  επιστρέφουν  στον ΑΝΤ1 και το φετινό Πάσχα !

Αυτό το Πάσχα, το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 φέρνει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες δύο μεγαλοπρεπείς θρησκευτικές τηλεοπτικές υπερπαραγωγές που έχουν γράψει ιστορία. «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και «Η Βίβλος» επιστρέφουν και φέτος στην prime time ζώνη του ΑΝΤ1. 
 
Από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο στις 20:45 το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» επιστρέφει ξανά. Ακολουθεί, στις 23:00 το μεγαλόπνοο blockbuster «Η Βίβλος» το οποίο θα προβάλλεται από τη Μεγάλη Τετάρτη έως τη Μεγάλη Παρασκευή.
 
Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 γεμίζει με πίστη, ελπίδα και δύναμη. 
 
«Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ»:
Θρησκευτικό δράμα, αμερικάνικης παραγωγής 1977
Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι
Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ  Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ
 
Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης «Ο Iησoύς από τη Ναζαρέτ» είvαι έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αvαπαριστώvτας τα γεγovότα με  πίστη στις Γραφές και απόλυτo σεβασμό στηv ιερότητα τoυ θέματoς. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv όπως o Σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική  Αvv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Άντονι Κoυίv, o Μάικλ Γιoρκ και φυσικά o εξαϋλωμέvoς Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα - τέλεια επιλoγή για τov ρόλo τoυ Iησoύ. 

«H ΒΙΒΛΟΣ» (“THE BIBLE”): 
Θρησκευτική μίνι σειρά  αμερικάνικης παραγωγής 2013
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ρομα Ντουάνι, Μαρκ Μπερνέτ
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντιόγκο Μοργκαντο, Ντάργουιν Σοου, Πωλ Μπράιτγουελ, Ράμα Ντουάνι, Αμπερ Ροζ Ρίβαμ, Αντριαν Σίλερ,  Γκρεγκ Χικς , Λουίζ Ντελαμέρ, Μάθιου Γκραιβιέλ κ.α
 
Η ιστορία που όλοι γνωρίζουμε σε μια ολοκαίνουργια  νέα παράγωγη με λαμπερούς πρωταγωνιστές, έχοντας  μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση με  εντυπωσιακές σκηνές και σεκάνς  ενώ τα αριστουργηματικά  εφέ κόβουν την ανάσα και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Η νέα μίνι σειρά βασίζεται στη τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν  συμβεί  από την «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και πιο ολοκληρωμένη  αφήγηση. Ενώ φυσικά περιλαμβάνει και τις  «προφανείς» ιστορίες όπως η κιβωτός του Νώε, η Έξοδος καθώς και τη γέννηση, το θάνατο, και την ανάσταση του Ιησού. Οι πρώτες πέντε ώρες της σειράς, οι ιστορίες που προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε από τη Νέα. Οι δημιουργοί της σειράς ήθελαν να δείξουν πώς η Παλαιά Διαθήκη συνδέεται απόλυτα με την Καινή Διαθήκη και πώς είναι μια εντυπωσιακή ιστορία με ένα μεγάλο, διαχρονικό και  επιτακτικό μήνυμα: Ο Θεός αγαπά τον καθένα από εμάς σαν να ήμασταν το μόνο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο για να δώσει την αγάπη του.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper