Πολλά και ηχηρά τα «Όχι» Με Γεωργούλη και Ρος Ντέιλι κλείνουν το Ευρωψηφοδέλτιο στο ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά και ηχηρά τα «Όχι»  Με Γεωργούλη και Ρος Ντέιλι κλείνουν το Ευρωψηφοδέλτιο στο ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βρει ένα «ηχηρό» όνομα για το ευρωψηφοδέλτιο, που θα δημιουργούσε και τις συνθήκες να «ξεχαστούν» αστοχίες, όπως αυτή της επιλογής της Μυρσίνης Λοϊζου, η οποία ανακοινώθηκε ως υποψήφια και υποχρεώθηκε σε παραίτηση όταν αποκαλύφθηκε ότι εισέπρατε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Μετά από μια σειρά από διαδοχικά «όχι» από πρόσωπα που βολιδοσκοπήθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι τους τελευταίους πέντε υποψηφίους με τους οποίους καλύπτονται όλες οι θέσεις του ευρωψηφοδελτίου.

Ανάμεσα στους τελευταίους πέντε υποψήφιους, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, αλλά και ο μουσικός Ρος Ντέιλι, ενώ η Νατάσα Ρωμανού είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia & Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASΑ. Είχαν προηγηθεί οι αρνήσεις προσώπων όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, οι ηθοποιοί Γιώργος Καπουτζίδης και Μαριάννα Τουμασάτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε στη συνέχεια να πείσει πρωτοκλασσάτα πολιτικά στελέχη και υποργούς να μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο προκειμένου να δώσουν και το προσωπικό τους «χρώμα», για να εισπράξει και πάλι αρνητικές απαντήσεις: Ετσι, «όχι» -σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει – είπαν ο Νίκος Φίλης, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου.
 
Αναλυτικά, οι πέντε νέοι υποψήφιοι με τους οποίους κλείνει το ευρωψηφοδέλτιο, είναι οι εξής:

Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός

Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ρος Ντέιλι, μουσικός

Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ

Νατάσα Ρωμανού, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia & Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper