ΥΠΕΣ: ?Αποκαθιστούμε τις αδικίες σε βάρος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση?

ΥΠΕΣ: ?Αποκαθιστούμε τις αδικίες σε βάρος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση?

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra TV» και στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

O Υπουργός Eσωτερικών τόνισε ότι η Αριστερά δεν αντιμετωπίζει την πολιτική αντιπαράθεση με όρους προσωπικής βεντέτας. «Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της δημοκρατίας απέναντι στο παλιό πολιτικό σύστημα και σε οικονομικά συμφέροντα που θεωρούν ότι η χώρα τους ανήκει. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνη είναι η σύμπλευση πολιτικών δυνάμεων όπως η ΝΔ με ολιγαρχικά συμφέροντα. Ο μπερλουσκονισμός δεν μπορεί να ριζώσει στην Ελλάδα».

«Καλό θα ήταν», είπε με έμφαση ο κ. Χαρίτσης, «να κρατάνε μικρό καλάθι στη Ν.Δ. εν όψει των εκλογών. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μας η καλύτερη δημοσκόπηση και ήδη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατεβάζουν των πήχη των προσδοκιών τους. Στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώσει ότι παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα και στις εθνικές εκλογές οι πολίτες θα του δώσουν την εντολή να είναι κυβέρνηση για μία ακόμη τετραετία».

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνηση πήρε μία σειρά από μέτρα για την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και οι χιλιάδες στοχευμένες προσλήψεις σε εξαιρετικά ευαίσθητους και κρίσιμους τομείς. Σε αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε, εντάσσεται και η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους, η οποία θα ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή, ενώ μετά τις Ευρωεκλογές θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα με κοινωνικό πρόσημο.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, αποκαθίστανται οι αδικίες σε βάρος πολλών κατηγοριών εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, όπως οι σχολικοί φύλακες, οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι σχολικές καθαρίστριες και οι συμβασιούχοι.

«Όσοι κάνουν λόγο για προεκλογικές παροχές και επιδοματική πολιτική», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, «είτε δεν έχουν κατανοήσει την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια είτε αδιαφορούν πλήρως λόγω της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας τους, όπως είναι η περίπτωση του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι σιγά σιγά αποκαλύπτεται το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διάλυση των δυνάμεων της εργασίας, την εφαρμογή ενός ασφαλιστικού προγράμματος τύπου Πινοσέτ σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της μεσαίας τάξης. «Αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία, ότι τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης που καταβαραθρώθηκαν την περίοσο 2010 – 10014 άρχισαν και συνεχίζουν να ανακάμπτουν, με σταθερά βήματα, μετά το 2015. Ο λαός όχι μόνο δεν έχει τίποτα να περιμένει, αλλά αντιθέτως έχει πάρα πολλά να χάσει από μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί το πρόγραμμά της είναι εχθρικό προς την κοινωνική πλειοψηφία».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper