Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αρνείται όλες τις κατηγορίες: "Πώς τολμάτε;"

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αρνείται όλες τις κατηγορίες: Πώς τολμάτε;

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος χαρακτήρισε αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού του υποβάθρου να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Τι λέει το υπόμνημα; 

Πυρά στον καταδικασμένο επιχειρηματία για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος είχε καταγγείλει με καταθέσεις του στις αρχές απόπειρα εκβιασής του, εξαπολύουν με τα υπομνήματα που κατάθεσαν στον ανακριτή οι δυο συλληφθέντες δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζου και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που απολογούνται ενώπιον του ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου για την υπόθεση της "μαφίας" των φυλακών.

Οι δυο δικηγόροι, κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 αλλά και για απόπειρα εκβίασης του 39χρονου κρατούμενου για την υπόθεση της Energa. Tους αποδίδεται ότι ζητούσαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο του Φλώρου, 2 εκατ. ευρώ, ώστε οι Αλβανοί κρατούμενοι που κατονόμαζαν τον Αρ. Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Να σημειωθεί πως οι Αλ. Λυκουρέζος και Γ. Παναγόπουλος ήταν οι δικηγόροι του θύματος, δηλαδή του Γ. Αντωνόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Λυκουρέζος στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, αναφέρει πως αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από την ελληνική Δικαιοσύνη, για την υπόθεση της Energa και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις συναδέλφων του δικηγόρων που τον έχουν κατονομάσει ως το πρόσωπο εκείνο που αξίωνε χρήματα από τον Αρ. Φλώρο μέσω του δικηγόρου του, ο κ. Λυκουρέζος υποστηρίζει πως οι συνάδελφοί του αναφέρονται στα όσα τους είχε πει ο Μ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στη ζωή για να επιβεβαίωσει τα όσα έχουν κατατεθεί.

"Αν και όλοι φέρονται να γνωρίζουν εδώ και πέντε χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιασήποτε διαδικασίας", υπογραμμίζει στο υπόμνημά του ο κ. Λυκουρέζος και επισημαίνει πως "υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος(σ.σ αναφερόμενος στον Γ. Αντωνόπουλο και τον Α. Φλώρο)".

Αντικρούοντας την κατηγορίας της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, ο κ. Λυκουρέζος διερωτάται πως μπορεί ο ίδιος να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 όταν η άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων άρχισε στις 2 Ιανουαρίου του 2019. Όπως δε σημειώνει από τις συνομιλίες αυτές φαίνεται ότι η πρώτη τηλεφωνική επαφή μεταξύ του Γ. Αντωνόπουλου και Κλ. Λεκοτσάι είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2019. 

"Αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα) δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε γκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γ Αντωνόπουλου", αναφέρει στο υπόμνημά του ο κ. Λυκουρέζος και προσθέτει πως δε νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσε ή συνομιλούσε μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεπτπό και παράνομο.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper