Δυο 24ωρα απομένουν για τη "μητέρα των μαχών" ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Άλλες δυο δημοσκοπήσεις στο φως λίγο πριν από τις ευρωεκλογές

Δυο 24ωρα απομένουν για τη μητέρα των μαχών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Άλλες δυο δημοσκοπήσεις στο φως λίγο πριν από τις ευρωεκλογές

Με την προεκλογική περίοδο να ρίχνει αυλαία απόψε, νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως. Πρόκειται για έρευνα της εταιρίας Innovation Metrisis Poll για την εφημερίδα Παραπολιτικά, η οποία δίνει προβάδισμα 7,8% στη Νέα Δημοκρατία. Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε λίγες ώρες, αφού εκείνη που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ έδινε τη διαφορά στο 7%, υπέρ της ΝΔ.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάζουν τα Παραπολιτικά και η οποία έγινε στο διάστημα 20 – 21 Μαΐου, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30,1% έναντι 22,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά είναι 30,9% για τη Νέα Δημοκρατία και 22,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το ΚΚΕ με 6,6%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 1,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,4%, η Δημιουργία Ξανά με 1,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,1% και η ΜέΡΑ25 με 1%. «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 2,1%, «Λευκό, Άκυρο, Αποχή» το 2,6%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 10,4%.

Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση, για τη Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 85% και για τον ΣΥΡΙΖΑ το 51%.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, μεγάλο ρόλο για την ψήφο των πολιτών θα παίξουν τα ζητήματα της οικονομίας (η οικονομική ανάπτυξη 56,6%, η φορολογία 16,8% και η αντιμετώπιση της ανεργίας 19,2%), Συμφωνία των Πρεσπών (22,6%), η εγκληματικότητα και η δημόσια τάξη (23,4%).

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΙ, η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε να έχει προβάδισμα 7% καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 31% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 7%, η Χρυσή Αυγή στο 6,5% και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η πιθανή συμπεριφορά των αναποφάσιστων, πάντα σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τα σενάρια της Pulse για την αναγωγή των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «οροφή» το ποσοστό 29,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 37,3%.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper