Βαγγέλης Μόρας: Συγκινεί η εξομολόγησή του για τον θάνατο του αδελφού του από λευχαιμία

Βαγγέλης Μόρας: Συγκινεί η εξομολόγησή του για τον θάνατο του αδελφού του από λευχαιμία

Καλεσμένος στην Ελεονώρα Μελέτη ήταν ο ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απώλεια του αδελφού του, Δημήτρη, από λευχαιμία πριν από 4 χρόνια. 

Ο αδελφός του Βαγγέλη Μόρα διαγνώστηκε με λευχαιμία τον Μάρτιο του 2014 σε ηλικία 33 ετών, σ’ ένα ταξίδι του στην Αυστραλία, όπου και παρέμεινε για τη θεραπεία του. Στην Ελλάδα επέστρεψε για να συνεχίσει τη θεραπεία του στη Λάρισα, όπου τελικά και άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιούλιο του 2015.

Ο διεθνής αμυντικός αποκάλυψε στην παρουσιάστρια ότι ο αδελφός του αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αίμα του από την ηλικία των 20 ετών και η λευχαιμία, όπως τους είχαν πει, θα εκδηλωνόταν αργά ή γρήγορα. Κανείς, ωστόσο, δεν φανταζόταν ότι αυτό θα συνέβαινε τόσο νωρίς. «Σε έναν αγώνα ένιωθε αδιαθεσία, δεν είχε δυνάμεις οπότε μπήκε στη διαδικασία να κάνει εξετάσεις και εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει χαμηλά αιμοπετάλια», περιγράφει.

Στη συγκλονιστική εξομολόγηση, ο Βαγγέλης Μόρας περιγράφει πώς ο Δημήτρης έμαθε για την οξεία λευχαιμία όταν έφτασε στη Αυστραλία: «Μόλις ο αδερφός μου έφτασε στην Αυστραλία, διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία! Μάθαμε μετά ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το ταξίδι, λόγω του ανοσοποιητικού συστήματος. Από εκεί και πέρα άλλαξαν όλα…»

Ο Βαγγέλης Μόρας αναφέρει πώς βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών με τον αδελφό του και ταξίδεψε στη Μελβούρνη για τη μεταμόσχευση, ενώ περιγράφει και τις τελευταίες μέρες του αδελφού του στην Ελλάδα, πριν φύγει:

«Μετά τη μεταμόσχευση περιμέναμε 8 μήνες για να μάθουμε αν όλα πάνε καλά. Στην τελευταία εξέταση άλλαξαν όλα. Έπεσαν όλα μέσα στο αίμα του. Ο αδερφός μου είπε πως θα έρθει Ελλάδα για να κάνει ακόμη μια μεταμόσχευση, ενώ ήξερε πως ερχόταν το τέλος. Μας μετέφερε μια διαφορετική ιστορία για να μη στενοχωρηθεί κανένας. Είπε γυρίζω γιατί δεν θέλω να πεθάνω στην Αυστραλία…

…Τον είδα στη χειρότερη κατάσταση που μπορούσα να τον δω, αλλά και ο ίδιος δεν μας άφηνε να καταλάβεις πως κάτι θα πάει στραβά. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο νιώθω άσχημα είναι αυτό. Δεν θα έφευγα  για να πάω Ιταλία για προετοιμασία με την ομάδα μου. Του είχα πει να με πάρει τηλέφωνο για τη δεύτερη μεταμόσχευση. Μετά από δυο μέρες πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου και μου είπε πως έφυγε».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper