Το τέλος της «Επιστροφής» γράφεται με την αποκάλυψη ενός μεγάλου μυστικού

Το τέλος της «Επιστροφής» γράφεται με την αποκάλυψη ενός μεγάλου μυστικού

Η Βίκυ και ο Ζερβός πεθαίνουν, η Έλενα ζει ευτυχισμένη με την οικογένεια της και ο Νικήτας αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό που ανατρέπει τα πάντα.

Μετά τον εγκλεισμό της Βίκυς στην ψυχια­τρική κλινική και την αποκάλυψη πως αυτή ήταν η εντολέας των επιθέσεων κα­τά της οικογένειας Κορωναίου, όλοι προ­σπαθούν να βρουν ξανά τους ρυθμούς στην καθημερινότητα τους.

Ωστόσο, η Βίκυ, όταν συνειδητοποιεί τις πράξεις της, σοκάρεται και αρχίζει να σκέφτε­ται πως ο μόνος τρόπος για να ξορκί­σει μια και καλή την κατάρα ανάμεσα στις δύο οικογένειες είναι να βάλει τέ­λος στη ζωή της.

Η γυναίκα αυτοκτο­νεί μέσα στο δωμάτιο όπου νοσηλεύε­ται έχοντας ακόμη μία φορά δίπλα της την εικόνα του άντρα που λάτρεψε, του Λευτέρη.

Τα νέα διαδίδονται γρήγορα και η Άννα θρηνεί τον χαμό της μητέρας της πριν προλάβει καν να συνειδητοποιήσει πόσο κακό έχει προκαλέσει. Τότε, μαζί με τον Χρήστο, ο οποίος στέκεται για ακόμη μία φορά βράχος δίπλα της, είναι σε ένα μεγάλο δίλημμα για το μέλλον τους.

Την ίδια στιγμή, ο Ζερβός νιώθει καθημερινά την απειλή κάποιων επικίνδυνων ανθρώπων που έχουν σχέση με τα ακατάλληλα φυτοφάρμακα και ζητάει τη βοήθεια του Νίκου. Από την άλλη, ο Στέφανος αποφυλακίζεται λίγες μέρες αργότερα και όλα δείχνουν πως δεν θέλει να βρίσκεται πια στο πλευρό της Αθηνάς, αλλά να ξεκινήσει μια νέα ζωή μακριά από δολοπλοκίες.

Μάλιστα, εμμένει στην απόφασή του να εγκαταλείψει την Αθήνα μια για πάντα.

Αγώνας για να σωθεί η Έλενα

Η Άννα και ο Χρήστος ανακοινώνουν στη Μαργαρίτα κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους, που θα την αναστατώσουν.

Η Αθηνά, εν τω μεταξύ, μετά και τη σκληρή στάση του Στέφανου απέναντί της, νιώθει πλέον ηττημένη και προδομένη από όλους.

Θολωμένη από θυμό, παίρνει μια ακραία απόφαση, προκειμένου να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς με το παρελθόν.

Σχεδιάζει να επιτεθεί στην Έλενα και να πάρει επιτέλους την πολυπόθητη εκδίκηση που ζητούσε καθώς θεωρεί πως εκείνη φταίει για την αυτοκτονία της αδελφής της, Λυδίας. Συγχρόνως, ο Ζερβός εμπιστεύεται στον Νίκο κάτι πολύ σημαντικό για τη δίκη με τα φυτοφάρμακα.

Ωστόσο, κάνεις από τους δύο άντρες δεν έχει καταλάβει ότι έχουν μπει στο στόχαστρο ενός πολύ επικίνδυνου ανθρώπου.

Την ίδια στιγμή, η ζωή της Έλενας βρίσκεται ακόμα μία φορά σε κίνδυνο, καθώς η Αθηνά ετοιμάζεται να κάνει πράξη το σχέδιο δολοφονίας εναντίον της.

Ο Στέφανος, όμως, έχοντας ανακαλύψει το θανάσιμο σχέδιο της πρώην συντρόφου του, προειδοποιεί αμέσως τον Παύλο. Εκείνος με τη σειρά του ενημερώνει τους υπόλοιπους και όλοι ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν την Έλενα από την καταστροφική μανία της Αθηνάς.

Η τελευταία είναι, όμως, αποφασισμένη να οδηγήσει την Έλενα στο ίδιο τέλος με αυτό που είχε η αδελφή της... Θα προλάβουν πριν να είναι αργά και για τις δύο γυναίκες;

Η δίκη του Ορέστη πλησιάζει και ο Ζερβός θέλει να είναι σίγουρος πως όλα θα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει και πως ο επιχειρηματίας θα τιμωρηθεί.

Έτσι, ρυθμίζει με άκρα μυστικότητα και προσοχή και τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου του.

Παράλληλα, η Αθηνά αποτυγχάνει να καταστρέψει την Έλενα και συναντάει τον Ορέστη ανακοινώνοντας του ότι πήρε την απόφαση να φύγει μακριά από όλους και να βάλει τέλος στο σχέδιο εκδίκησης της καθώς πλέον δεν έχει κανένα νόημα.

Πρώτα, όμως, του εξομολογείται πως πρέπει να επανορθώσει κάποιες αδικίες. Τόσο ο Κορωναίος όσο και ο Χάρης είναι επιφυλακτικοί με τις προθέσεις της Αθηνάς, σε αντίθεση με την Έλενα και τους υπόλοιπους, που μοιάζουν να εμπιστεύονται πιο πολύ τη μεταστροφή της.

Από την άλλη, ο Χρήστος με την Άννα βλέπουν πως ο μόνος τρόπος να σταθούν και πάλι στα πόδια τους είναι να αλλάξουν περιβάλλον.

Η αυτοθυσία του Ζερβού

Η Αθηνά, πριν αποχαιρετήσει για πάντα τον Παύλο και τους υπόλοιπους, κάνει δύο τελευταίες κινήσεις καλής θέλησης σε Νικήτα και Παύλο για να τους αποδείξει πως έχει όντως αλλάξει.

Εν τω μεταξύ, ο Ζερβός αισθάνεται πως πρέπει να διασφαλίσει τα στοιχεία που «καίνε» τον Ορέστη καθώς νιώθει πως ίσως κάποιος επιχειρήσει να τα καλύψει.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα αρχίζει η πολύκροτη δίκη Κορωναίου. Όσο η κατάθεση του Ζερβού πλησιάζει, οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τον Ορέστη σιγουρεύονται πως ο πρώην αστυνομικός κάτι ετοιμάζει.

Και δεν έχουν σκοπό να τον αφήσουν να προχωρήσει καθώς μαζί με τον Ορέστη θα ενοχοποιηθούν και εκείνοι. Στο μεταξύ, ο αποχωρισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Χρήστο και την Άννα, ενώ μία κίνηση του Παύλου για την εταιρεία έχει συγκινήσει τους πάντες. Την επόμενη μέρα, η δίκη ξεκινά και στο δικαστήριο έρχεται η ώρα του Νικήτα και του Νίκου να καταθέσουν ενάντια στον Ορέστη.

Ωστόσο, ο Αργύρης πείθει τον Κορωναίο να τον βοηθήσει να πάρουν μια «μικρή αναβολή» προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα την απολογία του.

Στην πραγματικότητα, όμως, χρειάζονται εν αγνοία του Ορέστη χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσουν τα σκοτεινά σχέδια τους.

Λίγη ώρα αργότερα, μία πυρκαγιά στο σημείο όπου ο Ζερβός κρατά φυλαγμένα τα στοιχεία κατά του Ορέστη για την υπόθεση με τα φυτοφάρμακα απειλεί να τα εξαφανίσει.

Όμως ο Ζερβός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα καθώς δεν πρόκειται να το αφήσει να συμβεί. Σε αυτή τη μάχη που δίνει για να κρατήσει ανέπαφα τα στοιχεία, δυστυχώς αυτοθυσιάζεται.

Ο πρώην αστυνομικός χάνει τη ζωή του και προκαλεί πόνο τόσο στον Νίκο με τον οποίο το τελευταίο διάστημα έχει έρθει κοντά όσο και στους υπόλοιπους.

Το μεγάλο μυστικό

Τον επίλογο, όμως, στην ιστορία τον γράφει ο Νικήτας.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper