Εξάχρονη Στέλλα: Μειώθηκε η ποινή του παιδοκτόνου !

Εξάχρονη Στέλλα: Μειώθηκε η ποινή του παιδοκτόνου !

Σε 20 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο 61χρονος πατέρας της εξάχρονης Στέλλας.

Ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος τον Απρίλιο του 2017, σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμάτων στην Αγία Βαρβάρα, καταδικάστηκε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού, όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα.

Το Εφετείο αναγνώρισε στον 61χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ομόφωνα, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Σημειώνεται, ότι συνήγορος πολιτικής αγωγής, Σπύρος Δημητρίου ζήτησε την απόδοση των προσωπικών αντικειμένων της Στέλλας στη μητέρα της ωστόσο καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο τα είχε δώσει στον πατέρα κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί. Ο κατηγορούμενος ωστόσο από το εδώλιο δήλωσε «θα τα δώσω εγώ».

«Δεν το ήθελα, έγινε άθελά μου, αγαπούσα την Στέλλα» έλεγε συνεχώς ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός κατά τη διάρκεια της απολογίας του, επικαλούμενος ψυχιατρικά προβλήματα.

«Έφυγα από νοσοκομείο, πήγα τα παιδιά στη κουμπάρα μου και μετά πήγα και ήπια ένα ποτήρι κρασί με έναν φίλο μου σε μία ταβέρνα. Στη συνέχεια, πήγα πήρα τα παιδιά και γυρίσαμε σπίτι με το αυτοκίνητο. Έφτιαξα γάλα να πιούνε και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Μου είπε να κάνεις την μικρή, μπάνιο. Ο Μάριος νύσταζε και πήγε για ύπνο. Της είπα να κάνουμε μπάνιο και είπε «δεν θέλω», άρχισε να κλαίει και να λέει «θέλω τη μαμά μου». Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος και άθελά μου έγινε ό, τι έγινε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή», περιέγραψε για το μοιραίο βράδυ.

Σχετικά με τις ενέργειές του μετά το έγκλημα, όταν σκηνοθέτησε ληστεία στο σπίτι, υποστήριξε ότι «ήμουν θολωμένος γι’ αυτό είπα ό, τι είπα».

Πρόεδρος: Πού αποδίδετε το περιστατικό;

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε άθελα μου, εγώ το παιδί το αγαπούσα και το έτρεχα στους γιατρούς. Θέλω συγχώρεση από τον Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου

Πρόεδρος: Γι’ αυτό να απολογηθείτε όταν είστε ενώπιον του Θεού!

Κατηγορούμενος: Ό,τι έγινε, έγινε αθελά μου, εγώ το αγαπούσα.

Συγγενής (κλαίγοντας): Γι’ αυτό το πήγες στα σκουπίδια!

Η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως, ενώ απέδωσε το έγκλημα «στην πίεση που είχε δεχθεί ο 61χρονος από το γεγονός ότι η μικρή είχε πρόβλημα υγείας. Μπορεί να κουράστηκε και ο ίδιος από το γεγονός και να προέβη στην πράξη να πιάσει το παιδί από το λαιμό και να της κλείσει τη μύτη και στη συνέχεια να το μετανιώσει.

Η μικρή αντέδρασε και συνέβη ό, τι συνέβη από την πίεση που άσκησε ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος και την απουσία της συζύγου του».

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι δεν υπήρξε διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών και της συνείδησης του 61χρονου κατά την τέλεση της πράξης, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες του μετά δείχνουν μεθοδικότητα, οργανωμένη σκέψη και πλήρη πνευματική διαύγεια.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper