Νέα στοιχεία "καίνε" τον Άκη Τσοχατζόπουλου

Νέα στοιχεία καίνε τον Άκη Τσοχατζόπουλου

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, που «καίνε» τόσο τον ίδιο τον πρώην υπουργό, τη σύζυγό του, αλλά και τον Γιωργο Σαχπατζίδη έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτικές αρχές. Στην πορεία του μαύρου χρήματος φαίνεται να εμπλέκονται άλλες δέκα εταιρείες, ενώ σύντομα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή νέοι κατηγορούμενοι.

 

Μέσω των νέων δέκα αυτών εταιρειών οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι διακινήθηκε, με σκοπό να το αποκρύψουν, συνολικό ποσό 8,7 εκατ. ευρώ!

 

Το επίμαχο ποσό διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας των TOR -Μ1.

 

Μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου, μέσω δικαστικής συνδρομής, προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες, με τελικό αποδέκτη ιταλική εταιρεία , την «S.D.G S.r.ζ» , νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

 

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και με τις ήδη γνωστές εταιρείες, offshore και μη, οι ανακριτές πιστεύουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης τους είναι ο προφυλακισμένος Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς έχουν στα χέρια τους χειρόγραφες σημειώσεις και έγγραφα, που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα και κατασχέθηκαν στο σπίτι του κ. Σαχπατζίδη, αλλά και στο γραφείο του πρώην υπουργού.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στα κατασχεθέντα στοιχεία από το σπίτι του κ.Σαχπατζίδη και το γραφείο του Τσοχατζόπουλου, εντοπίστηκαν έγγραφα - φόρμες με ισχυρισμούς που θα προέβαλαν στο πλαίσιο της φορολογικής έρευνας στην Ιταλία.

 

Τα επίμαχα έγγραφα θεωρούνται κρίσιμα από τους ανακριτές, καθώς συνδέουν ευθέως τους δύο κατηγορούμενους ως συνεργάτες, αλλά και τους δύο με τις επίμαχες εταιρείες, που φαίνεται να διακινούσαν χρήματα προερχόμενα από μίζες μέχρι και το έτος 2008.

 

Ένα ακόμη στοιχείο που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές, από την κίνηση των χρηματικών ποσών, αφορά στην πρώην σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, καθώς εντοπίστηκαν δύο εμβάσματά της, τα οποία κατέληξαν στο λογαριασμό της Ιταλικής εταιρείας.

 

Πάντως, στην ιταλική εταιρεία όπου συγκεντρωνόταν τα χρήματα που έφευγαν τμηματικά από την Ελβετία, διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις αρχές της χώρας και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.

 

Πρόθεση των ανακριτών είναι να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία, με τις απολογίες των νέων κατηγορουμένων, αλλά και τις συμπληρωματικές απολογίες που θα λάβουν από ήδη προσωρινά κρατούμενους , ώστε να περατώσουν την ανάκριση εντός του φθινοπώρου.

 


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper