Νέα δεδομένα στον Alpha όμως που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε παρουσιαστές αλλά και συνεργάτες !

Νέα δεδομένα στον Alpha όμως που έχουν προκαλέσει  πολλές αντιδράσεις σε παρουσιαστές αλλά και συνεργάτες !

Δεν είναι τυχαίο που κάποια συμβόλαια δεν έχουν ακόμα υπογραφεί και ούτε είναι τυχαίο που κάποιοι που έχουν… ακόμα δέσιμο με τον ALPHA κοιτάζουν τι πρόκειται να κάνουν… next year, όταν θα πρέπει να επανεξετάσουν τη συνεργασία τους!

Στον ALPHA λοιπόν φαίνεται πως αποφάσισαν να ακολουθήσουν την τακτική συνεργασίας του τούρκου επιχειρηματία Acun Ilicalli με τον ΣΚΑΪ που… ρύθμιζε μέρος της οικονομικής συμφωνίας η τηλεθέαση των προγραμμάτων που τους προμήθευε. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου η νέα διοίκηση του ALPHA ζητά… κυμαινόμενο συμβόλαιο με παρουσιαστές αλλά και εταιρείες παραγωγής ώστε τα χρήματα που τους δίνουν να είναι βάσει του «ταμείου» της τηλεθέασης. Πχ, από τόσο% έως τόσο% θα παίρνετε αυτά τα χρήματα, ενώ από (παραπάνω) τόσο% έως (παραπάνω) τόσο% θα παίρνετε (λιγάκι) παραπάνω… και ούτω καθεξής!

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η τακτική αυτή δεν αρέσει σε αρκετούς, αφού για το «τόσο έως τόσο» – που δεν είναι καθόλου χαμηλά νούμερα – η αμοιβή είναι πολύ… πολύ χαμηλά ακολουθώντας μάλιστα την ίδια… δυσανάλογη αύξηση μεταξύ του «τόσα θα κάνετε» και του «αυτά θα παίρνετε», οπότε δεν είναι τυχαίο που κάποια συμβόλαια δεν έχουν δει ακόμα… φως, αφού εμπλεκόμενοι μελετούν το… πακέτο συμφωνίας.

Εκτός όμως από τους παρουσιαστές την ίδια συμφωνία θέλουν να εφαρμόσουν και σε παραγωγές μυθοπλασίας και ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα με συντελεστές. Στο σημείο αυτό δε να αναφέρω ότι αυτή την τακτική, της «κυμαινόμενης αμοιβής», θέλουν να την τηρήσουν για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή συμβόλαια που θα εξετάσουν την επόμενη χρονιά, όπως της Ελένης Μενεγάκη, που λήγει του χρόνου και θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν θα δεχτεί το… κυμαινόμενο ή θα αποφασίσει το… μετακινούμενο…!

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper