Καρδίτσα: Πολιορκία στο Δημαρχείο - Ένταση και μικροεπεισόδια [ΦΩΤΟ]

Καρδίτσα: Πολιορκία στο Δημαρχείο - Ένταση και μικροεπεισόδια [ΦΩΤΟ]

Στην είσοδο του Δημαρχείου στην Καρδίτσα, παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα πολλές δεκάδες πολίτες που εναντιώνονται, στην δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα.

Στόχος τους να μην επιτρέψουν να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 12:30 το μεσημέρι αλλά αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν εφικτό, καθώς δεν υπάρχει απαρτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditdsaLive.Net, εντός του κτιρίου βρίσκονται μόνο τέσσερις σύμβουλοι μέλη της επιτροπής, όλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας και απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον ακόμη ενός προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν καταφέρει να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο οπότε η κατάσταση είναι στάσιμη, χωρίς πάντως να έχει αποφασισθεί η αναβολή της συνεδρίασης.

Σημειώνουμε εδώ πως στη 1 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρούσα σύνθεση, κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει από τη στιγμή που δεν μπορούν να εισέλθουν εντός του Δημαρχείου τα μέλη του.

Η τύχη και αυτής της συνεδρίασης είναι προς το παρόν άγνωστη.

 

Ένταση και μικροεπεισόδια

Εν τω μεταξύ ακριβώς στην είσοδο του κτιρίου και συγκεκριμένα στον προθάλαμο, βρίσκεται μικρή αστυνομική δύναμη η οποία προφανώς και έχει εντολή να μην επιτρέψει την είσοδο των διαμαρτυρομένων στο κτίριο.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, επιχειρήθηκε να εισέλθουν και υπήρξαν στιγμές έντασης στην προσπάθεια των μεν να μην το επιτρέψουν και τον δε να το επιτύχουν.

Μάλιστα έγινε και χρήση καπνογόνου ή κρότου λάμψης, που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους παρευρισκόμενους, κάποιοι εκ των οποίων αντέδρασαν εκτοξεύοντας πέτρες και καφέδες κυρίως προς τα παράθυρα του κτιρίου.

Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε γρήγορα και αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις, επιτηρούν από το εσωτερικό και οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν την είσοδο ευρισκόμενοι εκτός του κτιρίου.

[15:10]: Ματαιώθηκε τελικά η Οικονομική Επιτροπή, με το θέμα που αφορούσε τα αιολικά πάρκα.

Γύρω στις 13:40 μ.μ., υπεγράφη πρωτόκολλο ματαίωσης λόγω έλλειψης απαρτίας και η συνεδρίαση θα ορισθεί εκ νέου.

Σύμφωνα με το νόμο από την στιγμή που θα υπάρξει δημοσιοποίηση της συνεδρίασης απαιτούνται πέντε ημερολογιακές ημέρες για να πραγματοποιηθεί, που σημαίνει ότι το νωρίτερο που μπορεί να γίνει είναι την προσεχή Τρίτη.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, οι εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων ενημέρωσαν τους υπόλοιπους και αποχώρησαν κάνοντας πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper