Χριστίνα Ωνάση: 31 χρόνια από τον ανεξιχνίαστο θάνατο της «χρυσής» κληρονόμου

Χριστίνα Ωνάση: 31 χρόνια από τον  ανεξιχνίαστο θάνατο της «χρυσής» κληρονόμου

Χθες συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, της κόρης και μοναδικής κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση, την οποία απέκτησε από τον γάμο του με την Τίνα Λιβανού.


Αν και μεγάλωσε μέσα στα πλούτη, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της. Απεβίωσε το 1988 στην Αργεντινή. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στο ιδιόκτητο νησί της οικογένειας, τον Σκορπιό.  Ήταν Σάββατο 19 Νοεμβρίου 1988 και η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται από τη φίλη της Μαρίνα Ντοντέρο, νονά της Αθηνάς, νεκρή στη μπανιέρα της πολυτελούς κατοικίας της στο Μπουένος Άιρες. «Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά, να κοιτάνε το άπειρο», ήταν τα λόγια της Μαρίνας Ντοντέρο. Η νεκροψία θα δείξει ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Η είδηση του θανάτου της Χριστίνας προκαλεί σοκ σε γνωστούς και φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην αρχή όλοι φαντάστηκαν καρδιακό επεισόδιο. Μόνο που ο προσωπικός γιατρός της, Ζαν Μισέλ Ουγκουρλιάν, είπε αργότερα στον κ. Παπαδημητρίου του Ιδρύματος Ωνάση ότι η καρδιά της ήταν γερή σαν καρδιά ταύρου. Από την πλευρά της η αστυνομία ανέφερε «ανεξιχνίαστος θάνατος» σε έγγραφο της. 
«Δεν ξέρουμε αν ο θάνατός της είχε να κάνει με καρδιά. Οι γιατροί στην Αργεντινή μίλησαν για πνευμονικό οίδημα. Μα, τα χάπια δεν μπορούν να κάνουν τέτοιο πράγμα. Στο μυαλό μου δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τι συνέβη. Με βάλιουμ δεν πεθαίνεις, ούτε με καταπραϋντικά χαπάκια. Κοιμάσαι μονάχα», ο κ. Παπαδημητρίου ούτε μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να καταλάβει τι συνέβη.

Θα μπορούσε να ήταν ένας φυσιολογικός θάνατος, μόνο που κανείς δεν μπόρεσε να δεχθεί αυτή την εκδοχή. Ήταν ένας ακόμη θάνατος – μυστήριο στο ιστορικό της οικογένειας Ωνάση.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper